Política

El govern espanyol ordena a l'advocat de l'Estat que iniciï accions legals contra D3M i Askatasuna

La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha explicat que l'executiu espanyol ha ordenat a l'advocat de l'Estat que prengui totes les accions legals previstes a la llei perquè Democràcia 3 milions (D3M) i Askatasuna no es pressentin a les eleccions basques, després de comprovar la seva vinculació amb Batasuna.

El Consell de Ministres ha conegut aquest divendres els informes sol·licitats a la policia espanyola i la Guardia Civil que permeten afirmar que "existeixen vincles entre Batasuna i D3M" i "entre Askatasuna i els partits il·legalitzats Batasuna, Herri Batasuna, Euskal Herritarok, PCTB i ANB", ha afirmat De la Vega.

Després de les resolucions de l'Audiència Nacional, el govern espanyol va encarregar informes a les forces de seguretat per tal de determinar si existien vinculacions entre les plataformes electorals, Democràcia 3 milions (D3M) i Askatasuna amb el partits il·legalitzats.

En conseqüència, el govern espanyol ha demanat a l'advocat de l'Estat que "exerciti totes les accions derivades de la vigent llei de partits" per tal que "qualsevol partit que vulgui succeir l'activitat de formacions politiques il·legalitzades no pugi presentar-se a les pròximes eleccions al parlament basc".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.