Política

El recompte atorga 188 vots més a Iniciativa Internacionalista a Barcelona

Iniciativa internacionalista guanya més de dos cents vots a Catalunya després dels recomptes de les juntes electorals provincials, 188 d'ells a Barcelona, on finalment la llista obtindria un total de 12.522 vots. A Lleida sumaria 40 vots més i a Girona dotze. Malgrat tot, representants de la formació asseguren haver-se trobat dificultats per assistir al recompte i revisar els vots nuls, fins al punt que a Barcelona van expulsar un apoderat del partit. Arnaldo Otegi, ha assegurat que aquests problemes s'han reproduït arreu de l'Estat i ha demanat 'que es deixin veure els 97.000 vots nuls' per demostrar que no s'ha comès un frau 'i s'ha robat un eurodiputat' a la formació liderada per Alfonso Sastre.

Les queixes dels integrants d'Iniciativa Internacionalista, que argumenten que se'ls priva del dret de veure els vots nuls, s'estenen arreu de l'Estat. De fet, Otegi, ha deixat entreveure que la formació medita impugnar els resultats de les eleccions europees a Guadalajara, on segons Otegi la meitat dels vots nuls corresponien a Iniciativa Internacionalista. El líder de l'esquerra abertzale radical, que va recolzar la llista liderada per Satre en les eleccions europees, ha argumentat que si s'extrapolés aquesta situació a tot l'Estat 'ens podríem trobar davant d'un frau'.En aquest sentit, Otegi reclama que 'deixin que es vegin els 97.00 vots nuls' per demostrar que les sospites de frau no són certes. Segons els càlculs d'Otegi, les sospites condueixen a pensar que 'se li pot haver robat un eurodiputat a Iniciativa Internacionalista'. Només al País Basc, el recompte de vots de les juntes electorals provincials, ha atorgat uns 1.300 vots més a la formació liderada per Alfonso Sastre, amb la qual cosa passaria a ser la tercera força més votada al País Basc, per davant del PP.De fet, els errors comesos al País Basc en l'atribució de vots, que s'han traspassat d'Iniciativa Internacionalista a altres partits, han servit a Otegi per argumentar les seves sospites de frau. El líder abertzale s'ha qüestionat que si a Guipúscoa, on hi havia un apoderat d'Iniciativa Internacionalista a totes les taules, han desaparegut 888 vots (que el recompte ha atorgat finalment a la formació recolzada per l'esquerra abertzale radical), que haurà passat a la resta de l'Estat?'. Les denuncies d'Iniciativa internacionalista van encetar-se l'endemà de les eleccions, quan representants de la formació van observar anomalies en la llista de resultats oferta pel ministeri de l'interior espanyol. Casos com el del poble guipuscoà d'Amezketa, tradicionalment abertzale, on la llista recolzada per l'esquerra abertzale radical, segons les dades oficials, no havia rebut cap vot, i en canvi, havia guanyat per amplia majoria el POSI, van alertar els membres d'Iniciativa internacionalista sobre el possible traspàs de vots a altes formacions en fins a 24 poblacions basques, on les dades de les actes no coincidien amb la llista oficial del ministeri.En el cas de Catalunya l'alt percentatge de vots nuls i blancs, dos punts per sobre el de les últimes eleccions europees, també va mobilitzar els representants del partit, que han reclamat a tot l'Estat el dret a poder veure els vots que han estat considerats nuls, ja que, en paraules d'Otegi, no es pot entendre 'l'increïble ascens del vot nul i blanc en unes eleccions on han votat gairebé un milió de persones menys'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Kamala Harris accepta la nominació i promet un nou camí a seguir

barcelona
política

Montero intenta calmar ERC i és citada pel PP al Senat

madrid
Finlàndia

Rastrejaran els mòbils per evitar entrades massives de migrants

Barcelona
Estat espanyol

Peinado apunta que del “silenci” de Sánchez se’n poden treure “conclusions”

Barcelona

El Suprem veneçolà declara la victòria electoral de Maduro enmig de les acusacions de frau

Barcelona
Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

Banyeres del Penedès
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona