Política

Sarah Palin deixa de ser governadora d'Alaska

Hi ha qui vincula la seva retirada a una investigació en contra seu i qui creu que és el pas previ per començar la seva carrera cap a la Casa Blanca

La que va ser candidata a la vicepresidència dels Estats Units pel Partit Republicà a les eleccions del mes de novembre passat, Sarah Palin, ha presentat oficialment la seva dimissió com a governadora de l'Estat d'Alaska, tot i que no ha revelat si, com s'especula, intentarà presentar-se com a candidata als comicis presidencials del 2012.

La governadora havia anunciat a començaments de mes que renunciaria al seu càrrec, cosa que va desencadenar tota mena de rumors, des dels que vinculen la seva retirada a una investigació en contra seu fins als que creuen que és el pas previ per començar la seva carrera cap a la Casa Blanca.

Durant una cerimònia celebrada ahir a la nit (matinada a Catalunya) a Fairbanks, Alaska, Palin va passar el relleu a Sean Parnell. Assetjada per la investigació judicial, els nombrosos dubtes sobre la seva coherència ètica i uns nivells de popularitat que cauen en picat, va assegurar que havia pres la decisió d'abandonar el càrrec en benefici dels ciutadans d'Alaska.

Davant de 1.000 persones, va dir que se sentia en l'obligació d'evitar les "polítiques infructuoses efectuades en sessions infructuoses" i va afegir que podria fer més per Alaska sense les limitacions que suposa ocupar la governació de l'Estat.

"Amb aquesta decisió tindré la capacitat de lluitar amb més força per vosaltres", ha indicat. La que va ser candidata a la vicepresidència del país va citar diverses raons per explicar la seva dimissió: les vint acusacions de falta d'ètica en contra seu, les quals va qualificar de "frívoles", el seu desig que no se la consideri una governadora "incapaç" de fer bé la seva feina i el fet que la seva vocació és "més alta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona