Política

Rajoy titlla de nyap el finançament però admet que les autonomies del PP acceptin els diners

El líder popular obre la porta a què les comunitats governades pel seu partit s'abstinguin en el Consell de Política Fiscal Financera

El president del PP, Mariano Rajoy, ha atacat durament el nou model de finançament, però dóna carta blanca a les autonomies governades pels populars perquè acceptin els diners en defensa “dels seus interessos propis”. Aquesta actitud podria afavorir que alguns governs autonòmics del PP s'abstinguin en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera, en què l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero ha de presentar el model de finançament per a la seva aprovació.

Després d'una reunió amb alcaldes del PP a la seu del carrer Génova, de Madrid, Rajoy definia el nou model com un “gran nyap” amb el qual “el caos està servit”. Per Rajoy, el nou model és discriminatori i profundament antisocial. Malgrat les crítiques, el líder popular va admetre implícitament que algunes autonomies governades pel PP no s'oposaran a l'acord de finançament. Per justificar-ho, argumenta que “les autonomies tenen l'obligació de defensar els seus interessos propis i els animo a què ho facin, però el president del govern té l'obligació de defensar l'interès general” per comptes de renunciar-hi “per guanyar uns mesos d'estabilitat parlamentària”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.