Política

Montilla anuncia una reducció del 3% de l'atur al juny a Catalunya

En la sessió de control al Parlament, el president ha dit que creu que contra la crisi hi ha mesures "més efectives" que congelar sous d'alts càrrecs

El president de la Generalitat, José Montilla, ha avançat avui que, segons les dades que es donaran demà a conèixer, en el mes de juny s'ha reduït a Catalunya "més d'un 3% el nombre d'aturats".

En la sessió de control a la cambra catalana, la presidenta del grup parlamentari PSC, Manuela de Madre, ha animat Montilla a retre compte de les "bones notícies" dels últims dies, davant del "pessimisme" dels qui des de l'oposició prefereixen "centrar-se en la queixa sistemàtica".

A més de les dades de descens de l'atur, que "comencen a donar alguna esperança", Montilla ha enumerat més "bones notícies" per a Catalunya en les últimes setmanes, com la incorporació de 945 agents dels Mossos d'Esquadra, la posada en marxa de la Ciutat de la Justícia, el "repunt" registrat en la matriculació de cotxes o la inauguració de la T1 de l'aeroport del Prat de Llobregat (Baix Llobregat).

També ha celebrat que diumenge que ve es comencin a "regar les primeres hectàrees del canal Segarra-Garrigues".

Congelació de sous
Montilla ha considerat que hi ha mesures "més efectives" per estalviar que congelar un 2% els sous dels consellers i els alts càrrecs, mesura que aquesta setmana va anunciar la presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Esperanza Aguirre.

Ho ha dit en resposta a una pregunta del líder del grup del PP, Daniel Sirera. El president català ha contestat també que al govern no li agrada "fer comèdia", i que les mesures d'estalvi que ha pres "no les ha seguit cap govern del PP".

Per la seva banda, el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha assegurat que la Generalitat ha suprimit vacants "que no existeixen" i ha assegurat que l'anunci del govern, que el pla d'austeritat permetrà estalviar 900 milions, implicarà en realitat un estalvi de 383 milions pel cap alt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona