Política

Corea del Nord trenca relacions amb Seül en un clima de tensió creixent

El líder nord-coreà, Kim Jong-il, ha dit que l'exèrcit anirà a la guerra, però només si Corea del Sud ataca primer

Corea del Nord ha anunciat que trenca tota mena de relació amb Corea del Sud, en represàlia per les sancions que Seül ha imposat  a Pyongyang per haver atacat amb un torpede un dels vaixells de guerra de l'armada sud-coreana.

Aquest és l'últim moviment en un context de tensió creixent entre els dos rivals a la península després del naufragi d'un vaixell al març, en el qual van morir 46 mariners de Corea del Sud. "El Comitè per la Reunificació pacífica de Corea declara que es posaran en vigor les mesures decidides per congelar totalment les relacions i derogar l'acord de no agressió entre el nord i el sud", ha informat l'agència de notícies KCNA, de Corea del Nord.

Corea del Nord també ha anunciat que expulsarà el personal del polígon industrial Kaesong, una empresa conjunta Nord-Sud dins les seves fronteres. Corea del Nord disposa d'un milió de soldats, un dels exèrcits més grans del món, malgrat que l'equipament que utilitzen no es pot comparar amb el que disposen Corea del Sud i els Estats Units.

Tensió i risc de guerra
El líder nord-coreà, Kim Jong-il, ha dit que l'exèrcit anirà a la guerra, però només si Corea del Sud ataca primer. La tensió ha pujat a la zona després que la setmana passada Corea del Nord fos acusada de torpedinar un vaixell militar del país veí, atac que va causar la mort de 46 mariners en un dels xocs més mortífers entre els dos països des de la guerra del 1950 al 1953.

Els Estats Units, amb 28.000 soldats a la península, donen ple suport a Corea del Sud i han declarat que treballen per evitar que l'escalada de tensió vagi més enllà.

Analistes internacionals posen en dubte que Corea del Nord tingui realment la intenció d'encetar una guerra amb la veïna del sud, però alerten que aquests anuncis fan perillar l'estabilitat econòmica d'un dels països més pròspers del continent asiàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona