Política

Els partits presenten la llista de citacions a la comissió parlamentària del cas Millet

CiU demana la compareixença de Nadal, Tresserras i Castells i de l'Ajuntament de Barcelona, mentre el tripartit descarta de moment exconsellers de CiU, però sí Àngel Colom i empreses i treballadors del Palau

Els grups del Parlament de Catalunya han formalitzat aquest divendres la seva petició de compareixences i documents a la comissió encarregada d'investigar el cas Millet. Mentre el tripartit ha demanat 37 compareixences que no inclouen cap exconseller de CiU, la federació ha inclòs a la llista els consellers Nadal, Tresserras i Castells, i també de l'Ajuntament de Barcelona.

El tripartit han demanat entre altres la compareixença dels màxims responsables en la gestió del Palau de la Música, Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull. També han demanat la d'empreses vinculades al presumpte cas de finançament irregular de la fundació de CDC, com ara Ferrovial, Copisa o New Letter. De moment, han descartat demanar que compareguin exconsellers de CiU, però sí ho haurà de fer l'expresident del PI i dirigent de CDC Àngel Colom.

Els grups del tripartit citen l'exdirectora general del Palau, Rosa Garicano; l'exsecretària de Millet, Elisabet Barberà; i l'exsecretari de la Fundació del Palau, Raimon Bergós. Els actuals màxims dirigents del Palau, Mariona Carulla i Joan Llinares, també hauran de comparèixer, així com Lluís Esquerra, del bufet Garrigues, que porta l'acusació particular exercida pel Palau contra Millet i Montull.

El tripartit també vol que compareguin treballadors del Palau, l'exinterventor de la Generalitat en el Consorci del Palau, Enric Fernández, parella de Gemma Montull, i Carles Díaz, del despatx d'arquitectes d'Oscar Tusquets. Igualment, són citats la Sindicatura de Comptes i agents policials. Dels empresaris vinculats al Palau, hauran de declarar directius de Ferrovial i Copisa, ja que igual que van rebre adjudicacions dels governs de CiU i després haurien donat diners al Palau que haurien acabat a la Fundació CatDem. Natur System, que va cobrar del Palau i està vinculada a un dirigent de CiU, també haurà de comparèixer, així com els responsables de New Letter, Letter Graphic, Hispart i CMB-10, empreses que treballaven sovint pel Palau.

Els grups que donen suport al govern també volen fer declarar l'exalcalde de l'Ametlla del Vallès Albert Palay i el regidor Jaume Codina, així com l'extresorer i responsable jurídic del PI, Enric Maynés, i el secretari general de la Fundació Internacional Olof Palme, Carles Villagrasa, entitat vinculada al PSC.

Generalitat i Ajuntament
El grup parlamentari de CiU ha demanat que en el llistat de compareixences del tripartit en la comissió d'investigació parlamentària sobre el cas Millet s'hi afegeixi la dels consellers Antoni Castells, Joaquim Nadal i Joan Manuel Tresserras, a més de la del quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García Bragado, i de l'exregidor Carles Martí, a més de la presidenta de la fundació Olof Palme, Anna Balletbò.

CiU ha registrat dos minuts abans que tanqués al migdia el registre del Parlament, a les 13.58 minuts, el seu llistat de compareixences que vol que se sumi al que han demanat els altres grups. CiU no inclou ni Fèlix Millet ni Jordi ni Gemma Montull. La federació argumenta que no els ha inclòs perquè ja ha deixat clar que es fa seves i donarà suport a les sol•licituds de compareixents de la resta de grups que formen la comissió d'investigació.

Dilluns es trobaran els grups parlamentaris per discutir sobre el llistat de compareixences que es votarà en la primera de les reunions de la comissió d'investigació, el dimarts 8. Caldrà veure com es resolen peticions de compareixença com la del mateix líder de CiU, Artur Mas, llançada pel Grup Mixt, després que la federació s'hagi compromès a donar suport a les compareixences d ela resta de grups que integren la comissió d'investigació.

El PP, per la seva banda, vol la compareixença dels consellers Castells i Nadal, a més de la dels exconsellers de CiU Felip Puig, Pere Macias, Joan Guitart, Joaquim Ferrer i Ignasi Puigdollers, i de l'exconseller de Cultura del govern de Pasqual Maragall Ferran Mascarell. Els populars volen que compareguin responsables de diverses empreses que han treballat pel Palau com New Letter i Letter Graphic, Hispart, Natur System, CBM 10 i Ferrovial.

Els populars citen els actuals gestors del Palau, a més dels antics responsables de la institució sota la presidència de Fèlix Millet, així com també responsables de l'Ajuntament de Barcelona i de la Fundació Trias Fargas, actual CatDem.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

L’Audiència Nacional anul·la els tres últims anys d’investigació judicial del cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona
política

Rull: “La policia no entrarà al Parlament a detenir ningú”

barcelona
política

ERC prendrà mesures divendres per l’afer dels cartells dels Maragall

barcelona
política

ERC assegura que la negociació per investir Illa avança “a bon ritme”

barcelona
estat espanyol

El Constitucional planteja exculpar Griñán del delicte de malversació pel cas dels ERO

barcelona
parlament europeu

Le Pen i Salvini se sumen al nou grup d’extrema dreta d’Orbán

barcelona
Política

Els comuns criden a la “responsabilitat” de PSC i ERC per tancar un acord

barcelona