Política

La PDD demana als polítics que s'apartin de les consultes

Creu que la Coordinadora Nacional s'ha de renovar amb membres de les entitats locals que han organitzat el 13-D als pobles

Una altra veu alçada enmig del garbuix posterior a les consultes del 13-D. Els representants de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) han demanat aquest divendres als polítics professionals que s'apartin de l'organització dels referèndums populars sobre la independència. "Les persones interessades a formar part d'alguna plataforma o llista electoral no haurien de formar part de la Coordinadora Nacional", han advertit en un comunicat.

Segons el seu punt de vista, de cara a les consultes que es preparen per al 28 de febrer i el 25 d'abril –data en la qual es podria fer la votació a Barcelona tot i que no és segur–, caldria "renovar la Coordinadora".

Tant el cap de campanya de la Coordinadora, el diputat d'ERC Uriel Bertran, com el responsable de les consultes a Osona, Alfons López Tena –que va ser un dels noms que va estudiar CiU per nomenar-lo candidat a les eleccions europees del juny–, podrien sentir-se al·ludits per aquestes observacions.

La PDD considera que la coordinadora creada per al 13-D ja "ha complert la seva missió" i que ara cal renovar-la "amb persones procedents de les entitats locals". Així les consultes es desvincularien dels moviments per preparar les eleccions al Parlament de Catalunya previstes per a la propera tardor, ja que la presència de figures que ja han anat en llistes electorals o que han tingut càrrecs institucionals –López Tena, militant de CDC, va ser al Consell General del Poder Judicial a proposta de CiU– i que poden tenir aspiracions polítiques genera tensions i interpretacions diverses sobre el seu paper.

Tenint en compte "la bona feina feta per les entitats locals" en el 13-D, la PPD creu que l'experiència "s'ha de transmetre a les entitats que volen organitzar les consultes del febrer i l'abril, i demana a aquestes entitats locals que s'impliquin en la nova coordinadora per treballar amb les noves entitats que sorgeixin.

"La Coordinadora Nacional de la consulta va ser creada única i exclusivament per donar suport a la consulta i qualsevol altre objectiu manifestat per membres de la Coordinadora ha estat fet a nivell personal i no representa  la Coordinadora", alerta la PDD, que creu que cal defugir "els personalismes". "Els protagonistes han de ser
les entitats locals i no els membres de la Coordinadora", sentencia la plataforma presidida per l'advocat Josep Cruanyes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona
iran

El candidat reformista i l’ultraconservador disputaran la segona volta de les presidencials

barcelona
guerra a gaza

Dos terços dels israelians creuen que Netanyahu hauria de deixar la política

barcelona