Política

Benach crida a la unitat catalana per fer front al "drac" que representen el TC i el govern espanyol

El president del Parlament reclama als partits catalans que siguin capaços de repetir la "lliçó d'unitat" del 30 de setembre de 2005, quan es va aprovar la primera versió de l'Estatut a la cambra

El president del Parlament, Ernest Benach, ha fet aquest divendres, Diada de Sant Jordi, una crida a la unitat catalana per fer front al "drac" que representen el Tribunal Constitucional (TC) i el govern espanyol. En declaracions als periodistes des del Palau de Pedralbes, Benach ha fet un símil entre la situació que viu Catalunya amb l'Estatut i la crisi i la llegenda de Sant Jordi.

"El drac sempre ens va unir. Doncs els catalans, en forma de Sant Jordi, només podem combatre el drac des de la unitat", ha dit. En aquest sentit, ha desitjat que el ple del Parlament de dimecres sigui capaç de donar una "lliçó d'unitat" per reaccionar davant la "situació difícil" plantejada pel TC i pel govern espanyol.

Benach ha apel·lat a la unitat mostrada pels partits catalans per aprovar l'Estatut al Parlament i per defensar-lo després al Congré, i ha definit l'actual situació com a "complexa i difícil", però no només per la sentència de l'Estatut, sinó també per la crisi mundial.

"Vivim un moment de la història en què el temps ens jutjarà si hem pres les decisions correctes", ha advertit Benach, que ha afegit que aquestes decisions "seran més o menys correctes en funció de la capacitat de diàleg i d'avançar des de la unitat". Per això, ha indicat que dimecres és important que els partits siguin capaços de donar un missatge "des del punt de vista simbòlic" i demostrar que el catalanisme "sap anar unit en els moments difícils". "Aquest és el gran repte, més enllà de la proposta, que també és important", ha afegit.

De tota manera, ha reiterat que no n'hi ha prou d'afrontar la qüestió del TC, perquè la unitat també s'ha de mostrar en altres qüestions, i cal una "estratègia comuna de país" davant la crisi, que ha definit com un "tema gravíssim".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Montero intenta calmar ERC i és citada pel PP al Senat
política

Montero intenta calmar ERC i és citada pel PP al Senat

madrid
Finlàndia

Rastrejaran els mòbils per evitar entrades massives de migrants

Barcelona
Estat espanyol

Peinado apunta que del “silenci” de Sánchez se’n poden treure “conclusions”

Barcelona

El Suprem veneçolà declara la victòria electoral de Maduro enmig de les acusacions de frau

Barcelona
Política

L’alcalde de Banyeres es desdiu i ara diu que no dimiteix

Banyeres del Penedès
àsia

Xocs entre policia i manifestants en una protesta antigovernamental a Indonèsia

barcelona
Política

Xavier Amor deixa l’alcaldia de Pineda per anar a la Generalitat

Barcelona
Política

La direcció d’ERC demana un informe jurídic sobre l’avançament del congrés

barcelona
política

Un manifest insta a moure’s contra l’emergència lingüística als Països Catalans

prada