Política

El Cercle d'Economia reclama una revisió de les despeses dels organismes públics

Salvador Alemany s'ha mostrat favorable al pla d'austeritat per reduir el dèficit públic, però ha afegit que s'ha de complementar amb mesures que fomentin el creixement econòmic

El president del Cercle d'Economia, Salvador Alemanya, ha reclamat a les autoritats públiques un procés de revisió dels programes de despesa en organismes i ens públics. Segons ha dit en la clausura que aquesta institució celebra a Sitges, s'ha d'avaluar la seva eficàcia i eficiència a l'hora d'acomplir els objectius. Alemany s'ha mostrat favorable al pla d'austeritat per reduir el dèficit públic, però ha afegit que s'ha de complementar amb mesures que fomentin el creixement econòmic. Si no és així, serà insuficient, ha afegit. El president del Cercle ha afirmat que hi ha reformes necessàries en l'economia estatal i, entre aquestes, ha destacat la del sistema financer i la del mercat de treball.

El directiu ha comentat que és imprescindible definir ja un nou sistema de contractació que finalitzi amb la dualitat "insostenible" del mercat de treball. A més, ha demanat que la negociació col·lectiva sigui suficientment flexible per adaptar-se a les condicions específiques de cada sector d'activitat i de cada empresa. També ha reclamat formació selectiva i obligatòria a la població desocupada, fet que hauria de constituir una prioritat.

Alemany ha destacat la necessitat d'una millora de l'educació i ha remarcat l'acord amb què es va aprovar la llei d'educació a Catalunya, com a contrapunt al fracàs en el pacte educatiu a l'Estat.

En matèria fiscal, el president del Cercle ha reclamat que la fiscalitat respongui a criteris de suficiència i equitat i estigui orientada al estímul de l'esforç i el reconeixement del mèrit. A més, ha proposat l'aplicació progressiva de polítiques de copagaments i un major estímul per a la capitalització de les empreses i la inversió dels seus beneficis i les bones pràctiques de recerca i desenvolupament. Alemany també ha reclamat una major harmonització fiscal en l'àmbit europeu i que la competència fiscal entre comunitats autònomes no es faci servir només per captar patrimonis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.