Política

Montilla es reuneix amb Maragall per intentar tancar la polèmica sobre la "fatiga" del tripartit

La direcció del PSC retreu al titular d'Educació que distreu el govern de l'objectiu de les eleccions. El conseller s'ha ratificat en la reivindicació de perfil propi, però ha afegit que "no té inconvenient a precisar, matisar o si convé rectificar el que ha dit", segons Iceta

El president català i líder del PSC, José Montilla, s'ha reunit aquesta tarda amb el conseller d'Educació, Ernest Maragall, per tancar la polèmica oberta a les files socialistes, després que aquest últim afirmés que els ciutadans estan "fatigats" del tripartit.

L'executiva del PSC ha retret aquest dilluns al conseller d'Educació, Ernest Maragall, les crítiques formulades a l'acció del partit en una conferència i un article d'opinió. La direcció socialista ha reclamat a Maragall -i implícitament a altres dirigents que han plantejat dubtes sobre la línia política de la formació- que no es pot "distreure l'atenció" de l'objectiu de "governar bé" i "d'explicar bé" la tasca realitzada al capdavant de la Generalitat amb l'objectiu de guanyar les eleccions.

La direcció dels socialistes catalans ha pogut sentir de primera mà les opinions d'Ernest Maragall que, segons el viceprimer secretari, Miquel Iceta, s'ha "ratificat" en la defensa d'un perfil propi de país per al PSC, però que, alhora, "no té inconvenient a precisar, matisar o si convé rectificar el que ha dit".

El màxim dirigent del partit i president de la Generalitat, José Montilla, s'ha adreçat al conjunt de la direcció socialista per advertir-los sobre la necessitat de "no distreure'ns dels nostres objectius", que són "governar bé", "explicar bé" la tasca de govern i estar en condicions de guanyar les pròximes eleccions catalanes, sempre segons les declaracions d'Iceta.

Montilla ha afegit que "no es pot afegir dificultats" a la tasca del govern ni generar confusió en els ciutadans. En resum, que l'actitud dels dirigents del partit "no pot ser un obstacle per reivindicar la feina feta des del 2003" i, per tant, que no és bo posar dubtes sobre la taula.

Un altre dels noms propis d'aquesta polèmica era el conseller d'Economia, Antoni Castells, que no va dubtar a posar-se del costat de Maragall a l'hora de reivindicar el dret dels dirigents del partit a manifestar la seva opinió. Iceta ha explicat que Castells havia assumit les paraules de Montilla i Maragall "com un punt final" de l'episodi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.