Política

L'alcalde de Badalona demana al conseller delegat de Marina Badalona que renunciï al seu càrrec

El jutge Baltasar Garzón el situa com el contacte badaloní del cervell de la trama de corrupció urbanística

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha instat avui el conseller delegat de la societat pública Marina de Badalona, Juan Felipe Ruiz, que abandoni el càrrec, després que el jutge Baltasar Garzón el situa com el contacte badaloní del cervell de la trama de corrupció urbanística.

En l'acte sobre el cas Pretòria, Garzón assenyala que a Badalona, on s'investiga la revaloració i venda d'un solar al costat del port esportiu de la localitat, amb comissions pel mig, el suposat cervell de la trama corrupta, Luis García, ja empresonat, tenia com a contacte el conseller delegat de Marina de Badalona, Juan Felipe Ruiz.

Marina de Badalona SA, presidida per l'alcalde socialista de Badalona, Jordi Serra, és una societat mercantil participada al 50% per l'Ajuntament de Badalona i pel Consell Comarcal del Barcelonès i que ara està sent investigada per la compravenda d'un solar al port esportiu, en una operació portada a terme entre els anys 2002 i 2004.

Després d'aparèixer citat el nom de Juan Felipe Ruiz en l'acte de Garzón, l'alcalde Jordi Serra li ha demanat avui per escrit que, malgrat que no ha estat imputat, renunciï a les seves atribucions especials com a conseller delegat, que li atorguen plens poders.

L'alcalde també considera "imprescindible" que Marina Badalona no porti a terme cap activitat econòmica i patrimonial fins que l'Audiència Nacional finalitzi la instrucció del cas.

En l'operació Pretòria, que ha portat a la presó l'alcalde socialista de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, i dos exalts càrrecs de Jordi Pujol, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, Garzón investiga a Badalona l'adquisició per part de Marina de Badalona d'un solar al costat del port esportiu.

Quinze mesos després d'adquirir el local, Marina de Badalona el va vendre a Espais -presidida pel també imputat Luis Casamitjana- i Procam, amb una revaloració "considerable", segons Garzón, de manera que "el pas del sector públic al privat va produir l'obtenció de beneficis importants que van redundar en favor dels inversors particulars i dels intermediaris o 'aconseguidors'".

Aquesta operació es va instrumentar a través de Badalona Building Waterfront SL (BbWSL), de qui és conseller el propi Juan Felipe Ruiz.

Quan es va produir l'operació, BbWSL va pagar a Kundry Blau 2,5 milions d'euros, en concepte de rescissió d'un contracte de gestió, sent el beneficiari principal, entre d'altres, Luis García, qui també va rebre de BbWSL, a través de Sanur Cent, un milió d'euros.

A més, quan el projecte va ser venut a Espais i Procam, després del canvi d'usos, aquesta mercantil va pagar a Poliafers 1,4 milions d'euros, que van ser repartits en terceres parts, sent els beneficiaris efectius del repartiment els ja empresonats Lluís Prenafeta, Macià Alavedra i Luis García.

L'Ajuntament de Badalona, a qui Garzón va requerir dimarts passat informació sobre aquesta finca, ja va decretar dijous passat la suspensió cautelar de llicències per al solar investigat.

Després de l'acte de Garzón, l'alcalde ha donat avui un pas més, pel que ha instat a Juan Felipe Ruiz a abandonar el seu càrrec i ha assegurat que és "imprescindible" garantir que Marina Badalona no porti a terme cap activitat econòmica i patrimonial fins que l'Audiència Nacional finalitzi la instrucció.

L'alcalde, que presideix Marina Badalona des de l'any passat, també ha requerit en el seu escrit al conseller delegat que desconvoqui la sessió ordinària del consell d'administració de Marina Badalona, previst per al pròxim 5 de novembre, amb l'objectiu d'esperar a que s'aclareixi si els fets investigats són certs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.