Política

El rei: “Se’ls ha de clavar garrotada i acabar amb ells”

El conseller d’Interior basc es nega a qualsevol contacte amb ETA

El rei Joan Carles va declarar ahir al vespre només d’aterrar a Mallorca, on la família reial començarà vacances, la seva rotunda oposició a ETA. “Continuarem clavant-los garrotada, se’ls ha de combatre fins acabar amb ells”, va declarar als periodistes. El monarca es va declarar totalment segur de ser a Mallorca tot i l’atemptat terrorista.
Palmanova, on va tenir lloc l’acció d’ETA, és a vuit quilòmetres del palau de Marivent. Joan Carles i Sofia volen donar una imatge de normalitat mantenint la seva prevista estada estival a Mallorca, sense variar l’agenda. Els reis van arribar a l’illa per la base militar de Son Sant Joan. “Estic encantat i seguríssim”, va afegir a l’aeroport.
Cap contacte amb ETA

Per la seva banda, el conseller d’Interior basc, Rodolfo Ares, va assegurar ahir amb contundència que no hi ha “cap possibilitat que es reprengui cap diàleg” amb la banda terrorista ETA. El membre de l’executiu basc responia d’aquesta manera, en una entrevista a Radio Euskadi, a la hipòtesi que els terroristes estiguin duent a terme una ofensiva buscant víctimes mortals per forçar el govern central a negociar. “No hi ha cap possibilitat que obtinguin res amb els atemptats, ni amb l’extorsió o l’assassinat”, va dir Ares.

“L’únic camí que li queda per recórrer a ETA és aquell que la porti a deixar definitivament l’activitat terrorista”, va afegir.

Per aconseguir que aquest missatge arribi molt clar a la banda terrorista, el conseller basc va fer una crida a la “fonamental” unitat de totes les forces democràtiques. Unitat amb la qual, considera, ETA entendrà que si no deixa el terrorisme “tindrà no només el rebuig, el menyspreu i la repulsa de la immensa majoria de la societat basca, sinó que a més tots els seus membres el que farem és perseguir-los, detenir-los i posar-los a disposició de la justícia perquè acabin a la presó”, va advertir.

Mentrestant, Carlos Sáenz de Tejada, assassinat per ETA a Mallorca, va ser acomiadat ahir a Burgos entre mostres de dolor per centenars de persones en el seu funeral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.