Política

Camps i Montilla s'uneixen per accelerar el finançament i el corredor mediterrani

Els dos presidents asseguren que reforçaran la relació en els afers d'interès comú

El president de la Generalitat, José Montilla, i el seu homòleg valencià, Francisco Camps, han coincidit aquest dimecres en la necessitat que els dos territoris reforcin les seves relacions en les qüestions en què tenen interessos comuns, com ara el finançament autonòmic i el corredor mediterrani.

Camps ha rebut Montilla al Palau de la Generalitat Valenciana. Ha estat la primera reunió entre els dos presidents des que el valencià va accedir al càrrec l'any 2004. En aquesta trobada, que han definit com a "intensa i interessant", tots dos han coincidit que les dues administracions no poden "viure d'esquena" mentre les seves relacions empresarials i econòmiques són una realitat.

En aquest sentit, han decidit que aviat es faci una reunió en què els consellers d'Economia, Salut, Educació i Benestar Social dels dos territoris abordin el model de finançament. El president valencià ha destacat que Catalunya i el País Valencià coincideixen perquè tenen uns "càlculs economicofinancers que són pràcticament homogenis", i ha ressaltat que les dues compten amb un milió més de persones vivint als seus territoris que no té en compte l'actual model de fiançament autonòmic. Per això, tots dos presidents han destacat la necessitat que el nou model tingui en compte l'increment de població i els ingressos per càpita com a criteris per repartir fons.

Aquestes trobades també s'estendran a les conselleries d'Infraestructures, ja que les els dos territoris consideren prioritària l'execució del corredor mediterrani, que uniria el sud de la península Ibèrica amb la frontera francesa i que és "fonamental" per garantir la competitivitat dels ports i aeroports valencians i catalans.

Reciprocitat d'emissions entre TV3 i Canal 9
Sobre la reciprocitat d'emissions entre les dues cadenes, TV3 i Canal 9, els dos presidents han assegurat que està pendent que el ministeri d'Indústria faciliti l'"element tècnic" que la faci possible. Mentrestant, el govern de Camps ha ordenat tancar diversos repetidors de TV3 al País Valencià i en alguns casos ha rebut el suport dels tribunals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.