Política

Rajoy es troba amb Camps en ple escàndol Gürtel

Diversos diputats i càrrecs del PP no entenen la immobilitat del president valencià

La Fiscalia del País Valencià ha arxivat la denúncia que va presentar el secretari general del PP en aquella comunitat, Ricardo Costa, contra l'informe policial que l'implica en el cas Gürtel. El ministeri públic considera que en l'elaboració del document no hi ha cap fet delictiu. Costa assegurava que es tracta d'un "muntatge instigat pel ministeri de l'Interior". La Fiscalia confirma que la denúncia de Costa era més una reacció davant la prova que els relaciona a ell i tres dirigents més del PP valencià amb la trama corrupta que una altra cosa.

Mentrestant, a Madrid, el que els passa a diversos diputats i càrrecs del PP és que no entenen la immobilitat de Francisco Camps. Dilluns la direcció del partit li va exigir un gest "contundent", però el líder valencià està obviant el suposat finançament il·legal tot i tenir tots els focus mediàtics a sobre per la celebració del debat de política general al seu Parlament.

Veient com la bola de neu es va fent cada cop més grossa, no és estrany que el president del PP, Mariano Rajoy, reunís ahir la seva cúpula al Congrés per veure com continuen abordant el que passa al País Valencià i més tard es reunís en un dinar amb el propi Camps -que no va anar al debat de política general a les Corts Valencianes-, oficialment com a cita "habitual", malgrat que és evident el malestar que es viu al carrer Génova de Madrid amb la possibilitat que el PP valencià s'hagi finançat de manera irregular i el president valencià no faci córrer caps.

La trobada anterior amb la cúpula al Congrés es va fer a mig matí i hi van assistir la portaveu a la cambra, Soraya Sáenz de Santamaría; els vicesecretaris Ana Mato i Esteban González Pons, i la secretària general, Dolores de Cospedal. No és freqüent que Cospedal, que és senadora, es desplaci a la cambra baixa per reunir-se amb Rajoy si no és en ocasió d'algun ple especial. A la sortida, ningú va fer declaracions sobre el cas Gürtel tot i ser l'objectiu de la trobada. Una mostra més de preocupació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona