Política

Zapatero creu que s'ha superat la recessió, però Rajoy l'acusa de mentir

La sessió de control setmanal al Congrés dels Diputats torna a enfrontar el president espanyol i el líder del PP en les xifres de la crisi econòmica

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha insistit aquest dimecres que hi ha dades per pensar que es comença "a deixar enrere la recessió" econòmica, una afirmació que no ha convençut el líder del PP, Mariano Rajoy, que ha acusat  el cap de l'executiu espanyol de mentir sobre les xifres.

La credibilitat de Zapatero, segons Rajoy, "ha tocat terra" en no dir la veritat sobre les dades com els ingressos o el dèficit, i fer amb aquesta actitud "un mal descomunal" a l'economia espanyola.

Zapatero, per la seva banda, ha tornat a insistir que la possible taxa d'atur del 20% en el primer trimestre serà la més alta i començarà a baixar a partir del segon, i ha apuntat que és  "possible" que l'economia hagi crescut ja entre el gener i el març, encara que la recuperació de l'ocupació, ha admès, sigui ara "més lenta".

El president i el líder del PP han tornat a centrar en l'economia el seu cara a cara setmanal en la sessió de control del Congrés dels Diputats, en què el líder de l'oposició ha exposat diverses dades, com la caiguda de la borsa, l'augment del dèficit públic, i el del diferencial del deute públic amb l'alemany per justificar el seu atac al president.

"Se li està acabant el temps per fer el que ha de fer", ha dit Rajoy a Zapatero, que ha replicat amb una altra llista de xifres, com l'augment dels ingressos, les afiliacions o les transaccions d'habitatges per insistir que l'economia millora i es començar a deixar enrere la recessió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat