Política

Costa sosté que li imputen el suborn quan no tenia càrrec

El número 2 del PP i l'exvicepresident Campos matisen davant el jutge que van pagar els vestits en efectiu però no van guardar les factures. El magistrat no pren mesures cautelars contra els dos imputats

El secretari general del PP al País Valencià, Ricardo Costa, imputat per un presumpte delicte de suborn en el cas Gürtel, va voler desmarcar-se ahir del cas en el qual també està imputat el president valencià, Francisco Camps, adduint que ell encara no era dirigent del partit quan es van dur a terme els presumptes suborns que se li atribueixen.

Per aquest motiu, Costa, que va declarar ahir davant el jutge instructor del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV), José Flors, va afirmar a la sortida, responent a preguntes dels periodistes, que les imputacions que se li fan "no tenen cap fonament" ja que és secretari general del PP valencià des de juny del 2007 i portaveu de les Corts Valencianes des d'abril del 2008.

Però l'acte que el jutge Baltasar Garzón va lliurar al TSJPV en inhibir-se del cas contradiu Costa perquè inclou documentació de la botiga Forever Young en la qual apareix Costa com a beneficiari, entre el 29 de juny de 2007 i el 24 de juliol de 2007, de vestits pagats per empresaris implicats en la trama.

Però si bé Costa feia aquestes declaracions a la sortida, davant el jutge va dir una altra cosa: com el primer dels imputats cridats a declarar ahir, l'exvicepresident Víctor Campos, Costa va dir que ells havien pagat els seus vestits en efectiu però que com que no havien guardat les factures ara no les podien mostrar, segons la Cadena SER.

La declaració de Costa, que en arribar als jutjats va ser rebut per alguns vianants amb crits de "lladre" i "vestits per a tots", va durar al voltant d'una hora.

Converses intervingudes
Campos, que a diferència de Camps va ser forçat a dimitir per Mariano Rajoy al març en ser imputat, va estar davant el magistrat només mitja hora. Tant Campos com Costa van haver d'escoltar converses intervingudes per ordre judicial que suposadament demostren el delicte de suborn que se'ls imputa.

Segons la investigació de la Fiscalia Anticorrupció i del jutge Garzón, Costa hauria rebut presumptament de la trama que liderava Francisco Correa vestits per valor de més de 7.000 euros, mentre que en el cas de Víctor Campos la quantitat és de vora de 5.000 euros. Després de les declaracions el jutge no va prendre mesures cautelars contra Costa ni contra Campos.

Avui al matí està cridat a declarar com a imputat Camps per haver rebut suposadament de la trama de Correa uns 12.000 euros en vestits a canvi de ser beneficiats amb contractes de l'administració. Posteriorment, declararan també com imputats l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme Rafael Betoret i el responsable de l'empresa Orange Market a València, Álvaro Pérez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.