Política

Romeva vol lluitar per regularitzar el dret a morir dignament a Europa

El candidat d'ICV a les europees vol una directiva que garanteixi unes rendes mínimes a la població

El candidat a les eleccions europees d'ICV-EUiA, Raül Romeva, ha proposat aquest dimecres impulsar una iniciativa legislativa popular (ILP) a escala europea per obrir el debat sobre el dret a morir dignament.

En un acte celebrat a la Fundació Hospital de Mataró, Romeva ha presentat el seu programa electoral en matèria de protecció social, amb especial atenció a la pobresa, la gestió de les pensions i l'eutanàsia.

"Cal establir marcs que permetin optar d'una manera lliure i amb totes les garanties a decidir acabar unilateralment amb la pròpia vida sense que es persegueixi la persona i el seu entorn", ha reclamat Romeva.

L'eurocandidat ha afirmat que aquesta proposta és un "compromís" seu i que té la intenció d'explicar aquesta iniciativa a diferents organitzacions i institucions perquè la ILP, que necessitaria un milió de firmes a tot Europa, tiri endavant i "se situï (l'eutanàsia) a l'agenda política europea".

Romeva ha remarcat que a la Unió Europea (UE) existeix "un dèficit" de l'Europa social, i per això ha demanat que el pròxim dia 7 de juny es voti per justificar "un canvi de polítiques i lideratges" al Parlament Europeu.

L'eurocandidat també ha posat en relleu la "dramàtica situació" que viuen 76 milions de ciutadans europeus que estan per sota del llindar de la pobresa, i ha indicat que hi ha 36 milions més d'europeus que estan "en risc d'afegir-se" als primers.

En aquest sentit, Romeva ha reclamat establir una directiva marc que garanteixi unes rendes mínimes per a la població i perquè els ciutadans no es quedin sense cap tipus de prestació econòmica per viure.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.