Política

Camacho insta Montilla a donar explicacions com a primer secretari del PSC pel cas Pretòria

Considera un "error" les imatges dels detinguts emmanillats davant l'Audiència Nacional

La presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez Camacho, ha instat aquest dissabte el president de la Generalitat, José Montilla, a donar explicacions en primera persona per la implicació de responsables socialistes en l'anomenat cas Pretòria des de la seva condició de primer secretari del PSC.

Camacho ha assegurat que Montilla "no pot amagar-se sota la presidència de la Generalitat" donada la seva "condició de primer secretari del PSC", malgrat que els socialistes ja han assegurat que dilluns el seu comitè executiu expulsarà del partit els tres militants implicats en el cas, entre ells, l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet.

La dirigent popular, que ha fet aquestes declaracions a la Fira de Mostres de Girona, ha celebrat la decisió del jutge Baltasar Garzón després d'opinar que la justícia ha d'actuar de manera "contundent, ferma i implacable en la lluita contra els corruptes i contra qualsevol mena de corrupció política".

Sánchez Camacho ha denunciat, això no obstant, com "un error" que es poguessin gravar imatges dels detinguts, emmanillats, davant l'edifici de l'Audiència Nacional perquè "no es garanteix la dignitat d'aquestes persones", la qual cosa contrasta, segons el seu parer, amb el tractament de detinguts en casos de terrorisme.

"El PP ho va condemnar quan van ser afectats casos del seu partit, però també ho condemnem en tots els casos, i per això lamentem que s'hagi produït. Entenem que es podia haver evitat", ha dit.

Sánchez Camacho ha reiterat que el PP portarà al Congrés una proposta per endurir el codi penal de manera que es castigui especialment a qualsevol polític que utilitzi el seu càrrec en casos de suborns, estafes o tràfics d'influència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.