Política

ERC obté el suport d'entitats per a la cadena humana de Montjuïc

L'acte serà una protesta contra la cessió condicionada del castell

ERC ja té el suport d'una vintena d'entitats per a la cadena humana que vol fer a Montjuïc. Jordi Portabella, president del grup municipal d'Esquerra a Barcelona, ha explicat que la ciutadania es pot afegir a la protesta, que es farà al del voltant del castell de Montjuïc. Per al proper dissabte, ha convidat els barcelonins a sumar-se a la cadena per reivindicar la cessió del castell sense cap condició.

Portabella vol el castell íntegrament per a la ciutat i sense que cap condicionant en pugui treure la gestió en un futur. Des que Franco el va cedir per decret l'any 60, l'Ajuntament de la capital ha hagut de mantenir-hi un museu militar i un destacament de l'exèrcit perquè la fortificació no passés de nou a mans de l'Estat.

Segons Portabella, la cadena humana "és una acció de protesta que no accepta la submissió de Barcelona al govern espanyol en relació a una qüestió d'interès per a la ciutat com és el futur Centre per la Pau". Resulta que l'ordre ministerial socialista que cedia de nou el castell a la capital catalana, tal com va fer la de l'any 60, només cedeix el castell si allí s'hi situa el Centre per la Pau i s'hi manté l'exèrcit.

Per al president municipal d'ERC, això demostra que Zapatero sempre "nega les promeses inicials, que després modifica per finalment no complir". La cadena humana coincideix amb el centenari de la Setmana Tràgica i amb el lloc on s'hi van executar diverses persones, entre elles Ferrer i Guàrdia. L'acte no serà només reivindicatiu, també tindrà iniciatives polítiques, com ara la proposta a les Corts espanyoles per  demanar-hi derogar la llei de l'any 60 i revocar l'ordre ministerial de cessió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona