Política

Montilla tensa el PSC perquè rendeixi fins a l’últim minut

Recorda al grup parlamentari que hi ha 18 projectes a la cambra que vol que “arribin a bon port” abans d’esgotar la legislatura

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, va acabar el 2009 disparant el tret de sortida de la campanya electoral. Ahir va tenir la primera reunió de l’any amb el seu grup parlamentari, a qui va aclarir que pretén governar fins a l’últim dia. És a dir, no preveu un avançament dels comicis i pensa seguir centrat en la tasca executiva, defugint l’electoralisme en què veu instal·lada CiU des de fa tres anys. Davant d’això, va emplaçar els seus diputats a treballar fins a l’últim minut en una doble direcció: al Parlament, tirant endavant els projectes de llei pendents, i al carrer, explicant el projecte socialista, vestit amb força dosis de centralitat. L’objectiu: picar l’ullet a l’electorat “progressista, moderat i responsable”.

Montilla va recordar als diputats socialistes que al Parlament hi ha 18 projectes de llei pendents que s’estan tramitant i que vol que “arribin a bon port” abans que s’esgoti l’actual legislatura. Va reclamar també que la majoria que dóna suport al govern estigui darrere de l’executiu sense caure en provocacions. “Necessitem una política centrada en la realitat”, va insistir.

El líder dels socialistes catalans va presentar la seva formació com a partit profundament catalanista, punt de trobada i no de “confrontació”, amb la qual alguns, segons ell, se senten còmodes. Va recordar que no són independentistes ni pactaran mai amb qui té recorregut l’Estatut, és a dir, el PP. El full de ruta del PSC passa per la defensa de l’Estatut, el seu desplegament, la lluita contra la crisi econòmica i reforçar la protecció social.
“Aquesta és la nostra posició d’avui i la de demà. Catalunya no necessita ara extremismes”, va sentenciar. En el col·loqui, però, va quedar clar que caldrà fer força pedagogia per fer arribar a l’electorat l’obra de govern, ja que el soroll al si del tripartit en alguns temes i la imminent sentència contra l’Estatut han fet més forat. Precisament, ahir no se’n va parlar, de vegueries.

Agenda atapeïda
La direcció del PSC està preparant per als pròxims mesos una atapeïda agenda d’actes per tensar el partit davant un cicle electoral que s’acaba d’aquí setze mesos després de les pròximes eleccions municipals. Està en joc no només la continuïtat del PSC al govern de la Generalitat, sinó en algunes localitats puntals del poder municipal socialista com Barcelona i Girona. Per tant, el lideratge de Montilla al PSC pot dependre dels resultats d’aquest cicle electoral. L’escola d’hivern que es farà a Tarragona els pròxims 20 i 21 de febrer sota el títol Liderem el futur pretén evidenciar que el PSC està disposat a anar a totes. La cúpula socialista preveu convocar més de mig miler de quadres del partit per determinar eixos estratègics. L’obertura anirà a càrrec de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i la cloenda estarà en mans de Montilla. Entre els convidats, el responsable de la fundació del PSOE, Jesús Caldera.

El consell nacional del PSC convocarà dissabte una cimera de la Causa Comuna el 27 de març per fer balanç dels treballs de la conferència oberta a la societat del darrer any, dirigida per Raimon Obiols, i que busca aplegar més d’un miler de persones de dins i fora del partit al centre de convencions del Fòrum per parlar, entre altres qüestions, sobre el catalanisme. Un nou intent d’acostar al partit sectors progressistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona