Política

Duran afirma que no serà "crossa" de Zapatero i nega tenir cap pacte amb el PP

La Moncloa reacciona a la trobada entre el portaveu de CiU i Rajoy i assegura que valora la proposta d'acord d'Estat per superar la crisi

El secretari general i portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assenyalat als periodistes que CiU no "serà la crossa del govern" de José Luis Rodríguez Zapatero, encara que "està disposat a donar un cop de mà" i a incidir en la necessitat d'un pacte d'Estat contra la crisi. Duran ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el president del Partit Popular, Mariano Rajoy.

El dirigent democristià s'ha reunit amb Rajoy al despatx que el líder del PP té al Congrés, després de la sessió de control al govern en què Zapatero ha volgut marcar distàncies respecte a la proposta de pacte d'Estat que la federació li va adreçar tant dimarts al Senat com aquest dimecres al Congrés.

En l'entrevista, que ha tingut lloc aquest matí al despatx de Rajoy al Congrés i s'ha prolongat uns 30 minuts, Duran i el president del PP no han parlat de política catalana. Segons el portaveu de CiU al Congrés, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no està tenint "reflexos" per liderar un pacte d'Estat contra la crisi i ha afegit que tampoc troba "receptivitat" en el líder del PP, Mariano Rajoy.

Reacció de la Moncloa
Fonts del Palau de la Moncloa han reaccionat a la reunió de Duran amb Rajoy afirmant que el govern socialista veu amb "satisfacció" la proposta del portaveu parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran, per aconseguir un pacte d'Estat que ajudi a combatre la crisi econòmica i ha reiterat que el govern "sempre està obert al diàleg i al consens".

Les mateixes fonts han recordat que Zapatero ha insistit en el seu desig de "consens" i "màxim diàleg" amb els grups quan Duran li ha reiterat la seva proposta d'un pacte d'Estat al ple de control a l'executiu, i el mateix li va dir ahir al senador de CiU Jordi Vilajoana.

En tot cas, el president del govern espanyol ha deixat clar que no veia possible un gran pacte econòmic amb Rajoy per les seves diferències ideològiques en relació amb l'ús de la despesa pública per estimular l'economia, per exemple. No obstant, fonts governamentals insisteixen que sí que és possible pactar amb el PP qüestions econòmiques, com ha estat el cas de pla de suport als bancs proposat pel govern el 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.