Política

Merkel i Brown donen suport a una reunió de l'ONU dedicada a l'Afganistan

La cita podria celebrar-se a finals d'any i el principal objectiu és que les institucions afganeses assumeixin una quota més gran de responsabilitat quant a la seguretat del país

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el primer ministre britànic, Gordon Brown, donen suport a la convocatòria d'una conferència organitzada per l'ONU per analitzar la situació i les possibles vies per resoldre el conflicte de l'Afganistan.

La cita podria celebrar-se a finals d'any i el principal objectiu és que les institucions afganeses assumeixin una quota més gran de responsabilitat quant a la seguretat del país, i que permeti la reducció de les tropes estrangeres. El Regne Unit té 9.000 militars a l'Afganistan, mentre que Alemanya hi ha enviat 4.200 efectius.

Merkel i Brown han anunciat la iniciativa en una roda de premsa conjunta des de Berlín i han explicat que també tenen el suport del president francès, Nicolas Sarkozy.

"El nostre pla és preparar el govern afganès per al pròxim període de transició i que assumeixin un major grau de responsabilitat", ha declarat Merkel. "Ajudarem a la capacitació i a la reconstrucció civil, però l'objectiu és no perdre de vista una futura estructura de seguretat sostenible", ha explicat.

"Alemanya i el Regne Unit estan entre els principals contribuents de la coalició de 41 països present a l'Afganistan", ha recordat Gordon Brown. "Hem compartit el pes amb molts altres països i una de les qüestions és, per descomptat, que necessitem que la gent accepti la seva responsabilitat i comparteixi aquestes càrregues en el futur", ha dit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.