Política

Vic: 18 anys després

La capital osonenca recorda avui dissabte les víctimes de l'atemptat d'ETA contra la caserna de la Guàrdia Civil el 29 de maig de 1991

Vic recorda aquest dissabte les víctimes de l'atemptat d'ETA contra la caserna de la Guàrdia Civil, el segon més violent comès per la banda terrorista a Catalunya, amb la presència d'autoritats polítiques estatals, autonòmiques i locals.

L'acte commemoratiu s'ha celebrat al lloc de la tragèdia, als terrenys on era la caserna i hi assistiran el president de la Generalitat, José Montilla, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i el president de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (ACVOT), José Vargas Rincón.

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat que la nova Llei de víctimes del terrorisme "perfeccionarà" la protecció integral cap aquest col·lectiu. El president català ha assegurat que l'acte d'homenatge a les nou víctimes de l'atemptat de Vic era "esperat" i "pendent" hi ha dit que aquest vol ser una "expressió de solidaritat de la ciutadania i les institucions" i un acte de "memòria necessària".

També hi han anat l conseller d'Interior, Joan Saura, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, el delegat del govern central, Joan Rangel, i l'inspector general de l'exèrcit, Fernando Torres.

L'atemptat va ser el 29 de maig de 1991, quan un cotxe bomba carregat amb 70 quilos d'amonal va matar 9 persones, cinc d'elles menors. Una desena persona va morir atropellada per un vehicle que intervenia en el rescat de les víctimes. El dia següent de l'atemptat, la Guàrdia Civil va localitzar els autors de l'atemptat a Lliçà d'Amunt, que van morir en un tiroteig.

Sense sindicats policials
Els sindicats policials majoritaris, Sindicat Unificat de Policía (SUP), Associació Unificada de Guardies Civils (AUGC), sindicat de la policia basca Erne i el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), han anunciat que no assistiran a l'acte per la seva "clara orientació política partidista" i "afany mediàtic vergonyós".

En un comunicat, han assegurat que no poden "suportar que s'utilitzi políticament a les víctimes del terrorisme d'una forma tan descarada i negada" i ha criticat que "s'expulsi de l'acte a la societat civil".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona