Política

L'empresa Proinosa, de l'imputat Josep Singla, defensa legalitat de seves activitats

Remarca que el novembre del 2003 va quedar "absolutament desvinculada" del projecte urbanística de l'Ajuntament de Santa Coloma

La constructora Proinosa, dirigida per Josep Singla, imputat en l'operació Pretòria, ha defensat aquest dissabte la legalitat de les seves activitats i ha assegurat que tots els pagaments rebuts de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ho han estat en virtut de l'execució d'obres fixades en contractes.

El jutge de l'Audiència Nacional, Baltasar Garzón, va dictar ahir a la nit presó sota fiança de 500.000 euros per a Josep Singla, a qui acusa de formar part de la suposada xarxa de corrupció urbanística a través de l'empresa Proinosa.

En l'acte de Garzón, Singla apareix implicat en ser Proinosa una de les adjudicatàries del projecte original de l'operació Pallaresa, que Garzón investiga, en aquest cas a Santa Coloma de Gramenet.

En un comunicat, Proinosa remarca que al novembre de 2003 va quedar "absolutament desvinculada amb caràcter general" d'aquest projecte -del qual va ser adjudicatària mitjançant concurs públic- i que després va estar "completament al marge de les posteriors dos requalificacions urbanístiques dels terrenys".

Per tot això, subratlla que, posteriorment, les obres realitzades per a l'Ajuntament de Santa Coloma i per a l'empresa municipal Gramepark SA han estat adjudicades "mitjançant licitacions públiques" i d'acord amb la Llei i per tant, "amb total transparència i conforme a la legalitat vigent".

"Conseqüentment, la totalitat dels pagaments efectuats tant per part de l'Ajuntament com per part de l'empresa municipal Gramepark SA a Proinosa ho han estat en virtut de l'execució de les obres corresponents als referits contractes", remarca el comunicat.

En el seu acte, Garzón refereix que Josep Singla, administrador de Proinosa, està "estretament vinculat" al suposat cervell de la trama corrupta, l'exdiputat del PSC Luis García, ja empresonat.

El jutge remarca així mateix en el seu acte que existeixen dades en els quals es desprèn que Proinosa "hauria estat afavorida amb diverses adjudicacions", com consta en les converses de Singla amb Luis García i el regidor d'urbanisme de Santa Coloma, Manuel Dobarco, també empresonat.

Com a exemple, Garzón apunta en l'acte que Singla va parlar amb Luis García sobre l'adjudicació d'un aparcament a l'Avinguda dels Bamís de Santa Coloma, per 3 milions d'euros, en la qual va quedar per segon lloc darrere de l'empresa CAPSA i "malgrat això probablement se li adjudiqués" l'obra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona