Política

A Hereu li 'neven' les crítiques

L'alcalde de Barcelona es queda sol i s'obre una esquerda al govern municipal sobre la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022

En el debat al ple sobre el primer informe de la candidatura de Barcelona per acollir els Jocs d'Hivern del 2022, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha instat a trobar el consens perquè aquesta candidatura arribi a ser un fet.

Tot i la unitat que vol l'alcalde barceloní sobre aquest tema, els dubtes de la oposició i del propi soci d'Hereu, ICV, l'han deixat sol i s'ha obert una escletxa al govern municipal. Xavier Trias (CiU) i Jordi Portabella (ERC) han criticat el document, i Alberto Fernández Díaz (PP) ha demanat haver-lo pogut votar per expressar s'hi s'adhereixen.

L'informe, de 45 pàgines, l'ha elaborat l'Institut Barcelona esports i conclou que faran falta més noves infraestructures al Pirineu que a Barcelona, i admet que el transport serà "el més difícil". També preveu que faltaran tres viles olímpiques, dues de les quals al Pirineu.

Portabella ha advertit d'"errors" que salten a la vista en l'informe, que no resolen els dubtes dels grups, i ha criticat que la proposta està indefinida.

Els grups no han estalviat en ironia. "¿Necessitem reforçar la nostra marca internacional?", s'ha preguntat Portabella. És una bona marca. "¿Serà fàcil a la marca de Barcelona, com ciutat mediterrània, posar-li neu, cavalls i formatge de cabra? No n'estic segur", ha conclòs.

Ricard Gomà (ICV) ha reiterat que respecten el projecte però que no hi donen suport, i ha plantejat dubtes que porten a considerar els Jocs "com una proposta innecessària". La seva adhesió estarà condicionada per les garanties de viabilitat social, econòmica i ambiental. Aquesta postura ha portat a l'oposició a demanar a Hereu que primer aconsegueixi el consens al govern municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.