Política

Reagrupament es presenta a Nova York, primer pas per fer arribar el projecte a d'altres catalans de l'exterior

La formació veu prioritari escampar el missatge de la formació dins el territori català però considera important buscar la projecció internacional de Catalunya'

Reagrupament s'ha presentat aquest dissabte a Nova York en un acte organitzat per dos militants de la formació, Jaume Soler i Salvador Garcia, que ha congregat una quarantena de persones. L'èxit de la convocatòria i el ressò que ha creat ha motivat d'altres simpatitzants de l'exterior a començar a mobilitzar-se per fer més actes de presentació en altres països.

L'acte ha comptat amb el catedràtic de ciència política de la Universitat de Princeton Carles Boix -col·laborador de l'AVUI- i el nord-americà Alexander Alland Jr., professor emèrit del departament d'antropologia de Columbia i autor del llibre Catalunya, one nation, two states.

Els dos militants de Reagrupament i impulsors de l'acte també han intervingut per explicar els objectius i el projecte de la formació que lidera Joan Carretero. Garcia ha qualificat l'esdeveniment de molt positiu i ha instat els catalans de l'exterior a col·laborar amb Rcat, "ja sigui apuntant-se, votant-nos o fent aportacions econòmiques". De fet, Garcia ha explicat que, "com sempre", han recollit diners en aquest acte que serviran per fer d'altres presentació en d'altres llocs de fora de Catalunya.

De les qüestions que s'han tractat durant l'acte, Garcia destaca la importància de buscar la projecció internacional de Catalunya, ja que considera que perquè "l'èxit nacional català tiri endavant és fonamental la projecció internacional i aquesta projecció s'ha de buscar a l'estranger". En aquest sentit, ha destacat que Reagrupament té la intenció de crear un grup de catalans a l'exterior i ha recordat que, a més, dins l'executiva de la formació hi haurà un català de l'exterior, en representació de totes aquelles persones que viuen fora de Catalunya i que, preocupats pel que passa al país, busquen alternatives al panorama polític actual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona
europa

Alemanya celebrarà eleccions generals a la tardor de 2025

barcelona
política

L’UCE distingeix la trajectòria de la Plataforma per la Llengua i Joan Amorós

prada
guerra a europa

Modi transmet a Zelenski la seva aposta pel diàleg en una visita històrica a Kíiv

barcelona
política

Illa col·loca la bandera espanyola en una estança de Palau

barcelona