Política

ICV esmenarà els pressupostos per prohibir que les subvencions culturals arribin a fundacions polítiques

El partit anuncia que el seu objectiu és evitar "que mai més es repeteixi un cas Millet", que suposadament hauria destinat diners del Palau de la Música a la Trias Fargas

ICV ha posat la directa i ha anunciat que agafarà una drecera per aconseguir que les entitats culturals sense ànim de lucre que reben subvencions no puguin destinar diners a fundacions polítiques, vinculades a partits. Aquest cap de setmana, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha revelat que ja s'ha reunit amb els consellers de Justícia i de Cultura per dissenyar i proposar al govern un conjunt de mesures per controlar la destinació de les subvencions i evitar situacions com la de la Fundació Palau de la Música, que va donar diners a la Fundació Trias Fargas, vinculada a CDC.

Però els ecosocialistes prefereixen una mesura d'emergència. Per això presentaran una esmena a la llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per a 2010 per millorar els mecanismes de control i "evitar un nou cas Millet".

Segons ha explicat el secretari general d'ICV, Joan Herrera, l'esmena s'incorporarà al projecte de llei d'acompanyament del govern o bé en el tràmit parlamentari posterior. Si s'aprova, "les entitats sense ànim de lucre beneficiàries de subvencions de la Generalitat no podran establir contractes ni convenis que suposin una contraprestació o transferència de fons econòmics o un ajut a partits polítics o entitats sense ànim de lucre vinculades a partits", com és el cas de les fundacions.

El dirigent ecosocialista ha convidat CiU a donar suport a la iniciativa, "encara que fins que no torni els diners del Palau no recuperarà la seva autoritat", ha advertit Herrera a la federació nacionalista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.