Política

Twitter, la clau de la mobilització reformista a l'Iran

La xarxa social es converteix en el mitjà de comunicació clau en les mobilitzacions de l’oposició al president iranià, Mahmud Ahmadinejad

La xarxa social d’internet Twitter s’ha convertit en el mitjà de comunicació clau en les mobilitzacions de l’oposició reformista contra el president iranià, Mahmud Ahmadinejad. Aquesta aplicació, a través de la qual els usuaris poden enviar des de l’ordinador i el mòbil missatges de text d’un màxim de 140 caràcters, ha estat l’única que ha resistit la censura del règim dels aiatol·làs. L’èxit de Twitter ha estat tal que el departament d’Estat nord-americà ha demanat aquesta setmana a l’empresa que el gestiona que ajorni les tasques de manteniment previstes, que haurien deixat els usuaris iranians unes hores sense poder-se comunicar a través d’aquesta xarxa i organitzar les mobilitzacions. La secretària d’Estat nord-americana, Hillary Clinton, va defensar la intervenció del seu departament per garantir que els iranians poguessin fer servir aquesta eina tan “important”. “Els Estats Units creuen apassionadament en el principi de la llibertat d’expressió”, va afegir.

Javier Olivan, director internacional de Facebook, xarxa social afectada per la censura iraniana , va criticar la clausura de webs perquè va “en contra de la llibertat”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.