Política

El jutge arxiva la querella contra López Garrido i renya els denunciants

Una entitat ultradretana acusava el secretari d'Estat de malbaratar fons

El secretari d'Estat per la UE, Diego López Garrido, ha quedat eximit de qualsevol imputació davant la querella que fa dos mesos va presentar el centre jurídic Tomás Moro -entitat vinculada a l'extrema dreta- i en què l'acusava de prevaricació i malbaratament de fons públics per haver atorgat una subvenció a la Fundación Alternativas, propera al PSOE, de la qual ell havia estat patró.

El jutge de Madrid encarregat de la instrucció, Marcelino Sexmero, no només arxiva la causa, sinó que ho aprofita per carregar contra els demandants, a qui acusa de tenir una conducta "temerària" i els obliga a pagar les costes de tot el procés.

Els arguments per arxivar la querella són, precisament, que ha quedat demostrat que el 21 d'abril del 2008, pocs dies després d'accedir a la secretaria d'Estat, López Garrido va enviar una carta a la Fundación Alternativas en què presentava la dimissió com a patró. La mala fe que el magistrat atribueix a l'entitat ultradretana és que tot i ser coneixedors de l'existència de la carta, van promoure la demanda.

En tot cas, el jutge afegeix que atorgar les subvencions no és en cap cas delicte, ja que aquesta i altres fundacions havien rebut ajuts de la secretaria d'Estat en anys anteriors a l'arribada de López Garrido.

L'obertura de les diligències judicials es va produir el passat mes d'octubre, coincidint amb l'impuls de l'operació Pretòria, fet que encara li va donar més rellevància, ja que el PP ho va aprofitar per presentar-ho com un cas de corrupció dins l'executiu socialista. A més, també es va destacar el fet que l'imputat fos un dels màxims responsables de la política europea, tenint en compte que l'1 de gener Espanya assumeix la presidència de la UE.

Accions legals
Garrido no descarta iniciar accions legals contra la Tomás Moro, alhora que el PSOE exigia ahir a la direcció del PP que demanés disculpes per les greus acusacions al secretari d'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.