Política

Urkullu veu "innecessari" i "contradictori" que López renunciés a la tradició en la seva presa de possessió

El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha lamentat que el nou govern basc sigui "feble" i ha subratllat que la mà que els ha ofert Patxi López és una mà "que et posen al coll amb el suport del PP"

El president del PNB, Iñigo Urkullu, ha titllat d'"absolutament innecessari" i de "contradictori" que Patxi López se saltés dijous la tradició en prometre el càrrec de lehendakari a la Casa de Juntes de Gernika.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el dirigent del PNB ha subratllat que aquesta pràctica "xoca frontalment amb els juraments que fan els ministres del govern espanyol, també els socialistes, quan juren amb un crucifix al davant. Em sembla que és una contradicció en si mateixa", ha afirmat.

Ha recordat que el nou president nord-americà, Barack Obama, "va fer un acte simbòlic jurant sobre la Bíblia" i no per això es va criticar el seu gest.

D'altra banda, preguntat per si pensa ser el candidat del seu partit a les pròximes eleccions basques després de la retirada de Juan José Ibarretxe, ha contestat: "Ni tan sols m'ho plantejo".

Ha reiterat que, "llevat que es modifiquin els estatuts", el PNB manté el model de bicefàlia (un president i un candidat) també en l'oposició, i ha apuntat que com a president del PNB ara li toca governar. Ha dit que el PNB decidirà el substitut d'Ibarretxe quan "vegem que es dissolgui el Parlament basc i quan vegem que el PP deixa de donar suport el PSE".

Ha aclarit també que amb la marxa d'Ibarretxe no s'abandonen les tesis sobiranistes, ja que el PNB té "molt clar" que el seu objectiu segueix sent "recuperar els drets fundacionals de la nació basca".

Si bé l'expresident del PNB Xabier Arzalluz va opinar fa uns dies que el PNB hauria de plantejar-se no participar a les eleccions espanyoles, ha dit que des de l'època del lehendakari José Antonio Aguirre el partit manté la tesi que cal presentar-se a aquests comicis encara que això suposi estar en una "assemblea de bombers".

D'una altra banda, ha lamentat que el nou govern basc sigui "feble" i ha subratllat que la mà que els ha ofert Patxi López és una mà "que et posen al coll amb el suport del PP".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona