Política

L'esquerra abertzale fa una crida a manifestar-se avui a Sant Sebastià tot i la prohibició del govern basc

La nova convocatòria és una hora més tard al mateix lloc que la prohibida "contra l'Estat d'excepció"

L'esquerra abertzale ha fet una crida avui a manifestar-se a Sant Sebastià sota el lema Salbuespen egoerari STOP! Euskal Herriak du hitza eta erabakia!, (Estat d'Excepció STOP! Euskal Herria té la paraula i la decisió!) tot i la prohibició del govern basc.

El govern basc va prohibir aquest divendres la marxa prevista per avui a les 17.30 hores en el bulevard donostiarra perquè considera que podia "provocar desordres públics" i posar "en perill" la seguretat ciutadana. I no obstant això, a través d'un comunicat, l'esquerra abertzale ha fet una crida a manifestar-se des del mateix punt una hora més tard, a les 18.30 hores, "contra l'Estat d'excepció".

L'esquerra abertzale ha recordat que aquesta mateixa setmana el lehendakari, Patxi López ha afirmat "el carrer és nostre", missatge "semblant" al que "fa 30 anys va presentar el gran feixista Manuel Fraga", després que "cinc treballadors fossin assassinats per la Guàrdia Civil durant una manifestació a Vitòria".

En aquest sentit, han acusat els socialistes de continuar amb la seva "estratègia repressiva" en prohibir la manifestació prevista per avui, intentant "fer callar" aquest poble.

Davant d'aquesta "preocupant" situació han considerat "més necessari que mai" que es produeixi un "canvi a Euskal Herria", de manera que s'instauri "un escenari democràtic" en què es puguin "superar totes les vulneracions" i que es "puguin defensar tots els projectes polítics".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.