Política

El traspàs dels trens se signa avui a Madrid

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el vicepresident del govern espanyol, Manuel Chaves, seran els encarregats de signar un document que estableix que la transferència a la Generalitat es faci efectiva l'1 de gener del 2010

Després de l'acord polític a què van arribar el president José Montilla i el ministre de Foment, José Blanco, el passat 7 de maig, la comissió bilateral Estat-Generalitat oficialitzarà avui l'acord per al traspàs de Rodalies de Renfe.

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el vicepresident del govern espanyol, Manuel Chaves, seran els encarregats de signar avui a Madrid un document que estableix que la transferència a la Generalitat es faci efectiva l'1 de gener del 2010. Saura va destacar ahir la importància de l'acord perquè "serà la primera vegada que la comissió bilateral aprovi un document de principis sobre com i en quines dates fer el traspàs de Rodalies". El conseller va donar per fet el pacte tot i recordar que en les dues anteriors reunions de la comissió bilateral el govern va rebutjar la proposta de document que plantejava l'executiu espanyol.

A la reunió de la comissió també es tancarà el traspàs d'Inspecció de Treball i es donarà a conèixer el nombre de funcionaris de l'Estat que passen a mans de la Generalitat per oferir aquest servei. Està previst que les dues parts acordin la creació d'un organisme que permeti la gestió conjunta de la Inspecció de Treball, que estarà en mans de la Generalitat, i de la inspecció de la Seguretat Social, que serà competència del govern espanyol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.