Política

Salgado creu que l'ordinalitat s'ha d'aplicar de manera "difuminada"

Assegura que es respectarà l'Estatut però adverteix que se n'han fet interpretacions que no comparteix el govern de Zapatero

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Elena Salgado, està convençuda que el nou model de finançament plantejat per l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero respecta de manera "exacta" l'Estatut de Catalunya pel que fa al principi d'"ordinalitat". Això sí: s'aplicarà de manera "difuminada".

Aquest concepte, segons es recull a l'Estatut, estableix que l'Estat "garantirà que l'aplicació dels mecanismes d'anivellament no alteri en cap cas la posició de Catalunya en l'ordenació de rendes per càpita entre les comunitats autònomes abans de l'anivellament".

La setmana passada, l'AVUI va treure a la llum un document de treball, no oficial, del govern català en què s'admet que el redactat d'aquest article el fa especialment vulnerable. I aquest dimarts, Salgado, des de Brussel·les i després de la reunió de l'Ecofin, ha donat un indici de per on poden anar els trets, ja que s'ha mostrat sorpresa per les diferents interpretacions entorn d'aquest principi.

Segons la seva opinió, el govern espanyol respectarà aquest principi de manera textual: l'únic matís a fer és que el concepte d'ordinalitat "no implica exactament que la posició hagi de ser la mateixa després de l'anivellament que abans", sinó que la relació serà "una miqueta més difuminada".

Respecte a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) en què hauria de tancar-se el nou model de finançament, Salgado ha expressat la seva confiança que pugui celebrar-se la setmana que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.