Política

Montilla i Mas defensen la LEC davant els dubtes de l'Estat sobre la seva constitucionalitat

Mas ha demanat que no es faci "ni un sol pas enrere" respecte als continguts de la llei

El president de la Generalitat, José Montilla, i el cap de l'oposició i president de CiU, Artur Mas, han mostrat aquest dimecres al Parlament una imatge d'unitat en la defensa de la llei d'educació de Catalunya (LEC) davant el conflicte obert amb el govern espanyol.

Mas ha fet palesa la seva inquietud pels dubtes d'inconstitucionalitat expressats per l'Estat i ha demanat que no es faci "ni un sol pas enrere" respecte als continguts de la llei. El president de la Generalitat li ha garantit que ell i el seu govern són "els primers" interessats en la defensa de la llei. A més, ha assegurat que cal continuar desplegant-la i ha garantit a CiU que estaran informats de les negociacions amb l'Estat.

Mas ha preguntat a Montilla "què pensen negociar", ja que "quan s'obre el procés és per revisar alguna cosa, si no, no s'obriria".

El president de la Generalitat ha fet una valoració positiva de l'elaboració de la llei i creu que és "un bon referent". Montilla ha dit que el procés de discrepàncies obert amb l'Estat ha de servir per "reflexionar respecte a algunes interpretacions de la llei" i ha remarcat que el procés encara no s'ha iniciat. A més, ha recordat a Mas que la LEC és "potestat de la cambra" i que, per tant, el govern no la podria "tocar unilateralment".

En tot cas, Montilla ha garantit al cap de l'oposició que CiU estaria "oportunament informada" de l'evolució del procés obert amb el govern espanyol. Mas ha agraït a Montilla la seva disposició a informar-lo, però li ha demanat "que es compleixi", ja que "fins ara no s'ha complert".

El primer cara a cara Montilla-Mas des del debat de política general, i després d'unes setmanes de retrets pel cas Millet i els informes encarregats per la Generalitat, s'ha celebrat en un clima de col·laboració, lluny de l'enfrontament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.