Política

Laporta afirma que el país està “molt a prop de fer el ridícul”

Ho diu després d’aprovar-se el finançament

Joan Laporta no va poder frenar-se. No va voler. Davant d’un auditori entregat, un dia després que es tanqués l’acord de finançament celebrat pel tripartit, el president del Barça va afirmar ahir que Catalunya “en aquests moments, està molt a prop de fer el ridícul”. Ho va dir a poc a poc i amb to contundent, malgrat els problemes de so de la sala. Era el seu posicionament davant el nou finançament que ha pactat el govern català amb el govern central.

Però Laporta, amb americana i sense corbata, no es va quedar aquí i va assegurar que Catalunya està “més a prop de ser una diputació general que d’un país que vol viure en plenitud”. Va ser una altra declaració política sense matisos, perquè quedés patent que combat la tesi oficial que dóna per bo el nou pacte econòmic entre la Generalitat i la Moncloa, que ha unit el tripartit i una part de l’anomenada societat civil, amb la Cambra de Comerç, Foment i els sindicats. No CiU. Laporta tampoc hi està d’acord.

Contra la classe política
Tot plegat estava passant en la presentació del llibre de Salvador Sostres Viatge de noces (Editorial A Contra Vent), al pis de dalt del renovat Bar Velódromo, a l’Eixample barceloní, en un vespre especialment calorós. Entre els assistents, laportistes convençuts i, sobretot, molta gent que, com Laporta, no està gens en sintonia amb la manera com està funcionant el país.

El mandatari del Barça havia elogiat Sostres per “parlar clar” i va semblar seguir el seu exemple per, aquest cop, carregar contra la classe dirigent catalana a l’engròs. “Hauríem de tenir líders que al llevar-se es fessin quinze preguntes i transmetessin quinze noves idees per fer que el país es desperti col·lectivament”, va assenyalar.
Amb el seu amic i directiu de la junta blaugrana, l’economista Xavier Sala i Martín, que també s’ha posicionat radicalment contra el nou finançament, entre el públic, Laporta va ser llargament aplaudit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona