Política

Detingut un altre exconseller de Turisme d'Unió Mallorquina pel cas Voltor

La policia arresta Francesc Buils i l'empresari Jacint Farrús i escorcolla una empresa del parc tecnològic de Palma

La policia ha detingut aquest dilluns al matí l'exconseller de Turisme de Balears Francesc Buils, d'Unió Mallorquina, l'empresari de comunicació Jacinto Farrús i dos treballadors d'una empresa d'informàtica identificats com Gabriel R.M. i Juan E.P. , vinculats tots a una nova fase de l'operació Voltor, de corrupció política. Els detinguts han estat acusats de malbaratament de fons públics i frau, segons fonts de la policia. Funcionaris del cos han iniciat un escorcoll de la seu d'una empresa del Parc Bit, Parc Balear d'Innovació Tecnològica, a Palma, on està ubicada l'empresa SBT, concessionària dels serveis informatius de la televisió pública IB3.

El cas Voltor és un escàndol de presumpta corrupció política que va esclatar el 3 de febrer del 2010 amb la detenció de diversos alts càrrecs d'Unió Mallorquina (UM) en el govern de les illes Balears, com l'aleshores director general de Qualitat Ambiental, Antoni Oliver; Joan Sastre, director general de Promoció Turística; l'exconseller Miquel Nadal, i Miquel Àngel Flaquer, president d'UM fins al desembre passat. També van ser detinguts Àlvaro Llompart, comptable d'UM, i Antoni Rabassa, directiu d'Inestur.

Arran d'aquestes actuacions policials, el 5 de febrer del 2010 el president Francesc Antich va expulsar Unió Mallorquina del govern i de les institucions en les quals governava l'anomenat Pacte de Progrés, i ha afrontat en minoria la resta de la legislatura.

La investigació es va iniciar per la denúncia dels representants de l'empresa Cubic contra un concurs per valor de 360.000 euros suposadament manipulat per la direcció de l'Institut d’Estratègia Turística de les Illes Balears (Inestur) sobre estudis de mercat per al sector. Un projecte feia referència a l'adquisició d'un complex sistema telefònic automàtic en diferentes llengües. L'Inestur va encarregar el projecte al Consorci d'Informàtica Local de Mallorca (Cilma), en considerar que era l'únic que ho podia desenvolupar. El Cilma hauria contractat directament l'empresa de telecomunicacions de Palma Minser, presumptament vinculada a UM.

L'escorcoll policial no ha afectat la seu de l'empresa SBT, propietat de Jacint Farrús, ni ha impedit el treball dels professionals dels serveis informatius de la cadena pública balear IB3. Els agents policials, en canvi, escorcollen el gabinet de comunicació Cent & Ment, també propietat de Farrús, i altres edificis i dependències de Canal 4 i les oficines administratives de les empreses de Farrús.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.