Política

Zapatero: "En poques setmanes presentarem l'impost per als rics"

El president del govern espanyol ha explicat al Congrés que estan treballant en un nou impost "per a aquells que tinguin una alta capacitat econòmica". Diu que el "99,9 molt llarg per cent" de la població en quedarà exempta, i que es presentarà en poques setmanes

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat aquest dimecres que en "breus setmanes" presentarà una figura tributària que no afectarà als impostos generals, ni al "99,9 molt llarg per cent" de la població, sinó només als ciutadans amb una alta capacitat econòmica.

Així ho ha avançat Zapatero en el ple del Congrés en resposta a una pregunta del president del PP, Mariano Rajoy, que ha criticat les "contradictòries declaracions" dels diferents membres del govern espanyol que generen "dubtes, incerteses, preocupació lògica i molta desconfiança", i ha demanat al cap de l'executiu que digui "la veritat" als ciutadans, perquè ja s'han rebut "moltes sorpreses".

Zapatero ha respost a Rajoy que el govern espanyol està avaluant dins de les possibilitats del sistema fiscal una figura que permeti que els ciutadans amb una major capacitat econòmica facin un esforç solidari durant la crisi. "Espero (que aquesta figura fiscal) compti amb el seu suport", ha indicat.

Ha recordat que ja ha dit que el seu objectiu és que l'esforç per reduir el dèficit sigui "al més equitatiu possible", fet que l'ha portat a demanar un esforç als ciutadans que més diners tenen. "Ho farem, i aquest serà l'únic esforç impositiu que tenim planificat", ha afirmat.

Rajoy, en el seu segon torn, ha qualificat l'anunci de Zapatero d'"inquietant", ha recordat que el principal problema de l'economia és la falta de confiança en el seu govern i ha acusat Zapatero de generar "poca certesa" amb les seves decisions, canviant d'opinió "massa vegades". "En qualsevol faceta de la vida és dolent, però més quan estem parlant de l'economia del país", ha postil·lat.

A més, ha recordat que apujar els impostos i rebaixar salaris és "molt dolent" per al consum, sobretot si es té en compte que al juliol entrarà en vigor la nova pujada d'IVA. "La seva política fa exactament el contrari que cal fer", ha criticat.

Davant d'aquestes acusacions, el president ha dit a Rajoy que tots els governs han hagut d'anticipar algunes decisions per la crisi econòmica tan "especial" com l'actual. "A vegades cal canviar d'opinió, però per això evidentment cal tenir-ne i vostè no pot canviar d'opinió perquè no en té cap", ha denunciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona