Política

Casas no descarta que el TC treballi a l'agost per l'Estatut

La presidenta del Constitucional aigualeix l'optimisme de Salgado sobre la concreció de la sentència al juliol. Defensa el retard i s'espolsa les pressions perquè la feina és intensa

La presidenta del Tribunal Constitucional, María Emilia Casas, va deixar ahir la porta oberta a l'habilitació del mes d'agost per resoldre d'una vegada sobre els set recursos que hi ha presentats contra l'Estatut. Preguntada en una roda de premsa sobre aquesta possibilitat, Casas va assegurar que es tracta d'una "hipòtesi" però va assenyalar que això ja es va fer l'any passat per poder resoldre sobre el referèndum proposat per l'exlehendakari Juan José Ibarretxe.

La premsa va poder interrogar la presidenta del TC aprofitant que Casas presentava la memòria de l'activitat durant el 2008. Curiosament, el que va monopolitzar les preguntes va ser un afer que no es va poder resoldre aquell any. I, tenint en compte el retard en la resolució catalana, no és estrany que Casas insistís més d'una, de dues i de tres vegades que la feina dels magistrats és "molt intensa".

Potser a l'estiu
La presidenta va mostrar-se disposada a treballar durant l'agost per poder solucionar-ho i va aigualir d'alguna manera el cert optimisme expressat per la ministra Elena Salgado sobre una sentència al mes de juliol, després que s'hagi resolt -si és que això passa- la reforma del finançament a finals de juny o principis de juliol. L'únic que va assegurar és que els membres del tribunal s'esforcen per enllestir-ho "com més aviat millor". En tot cas, el que va descartar és que els polítics els marquin l'agenda o que l'agenda es faci amb criteris polítics.

A banda de la classe política, del que s'han queixat en privat algunes veus del TC és de la pressió que també els posen certes notícies que surten als mitjans de comunicació. Casas va assegurar que no se senten pressionats ni en un sentit ni en l'altre, i treballen "sense projecció a l'exterior i sense que l'exterior els afecti". No obstant això, el que sí que va lamentar i es pot entendre com un retret a la classe política és el retard en la renovació d'alguns membres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona