Política

Patxi López rebutja l'atemptat i convoca la ciutadania a una manifestació a Bilbao aquest dissabte "contra ETA i a favor de la pau"

Assegura que utilitzarà tots els recursos per "acabar amb ETA" i fa una crida a favor de la pau a Euskadi

El lehendakari, Patxi López, ha convocat la societat basca a concentrar-se aquest dissabte a les dotze del migdia davant les institucions i a manifestar-se pels carrers de Bilbao a partir de les sis de la tarda, també d'aquest dissabte. López ha condemnat l'atemptat i ha assegurat que "acabarem amb ETA", utilitzant "tots els recursos" de l'Estat de dret i respectant la llei i "sense donar-los un respir". "Ells ens han ensenyat el camí del dolor, nosaltres els mostrarem el camí de la presó", ha remarcat.

El lehendakari socialista ha expressat el seu "profund dolor" per l'atemptat d'ETA, el primer que viu com a president del govern basc, i ha mostrat la solidaritat amb la dona, els fills i el germà ertzaina d'Eduardo Antonio Puelles García. López ha assegurat que l'inspector en cap de la policia "era un treballador d'aquest poble" que treballava per la seguretat dels bascos, "Era un dels nostres, un defensor d'Euskadi", ha assegurat.

En una breu compareixença pública al Parlament basc, López també ha mostrat la seva "rotunda condemna i rebuig a l'atemptat" i el seu "suport i la solidaritat" amb la Policia Nacional, l'Ertzaintza i el conjunt de forces de seguretat de l'Estat, amb les quals, ha remarcat, "treballarem junts per acabar amb el terrorisme".

López s'ha mostrat convençut que amb l'aplicació de la llei, el sistema judicial i el suport de la ciutadania basca es podrà "acabar amb ETA i amb la violència" i evitar que es torni a repetir un atemptat com el d'aquest divendres.

El lehendakari ha fet una crida per la pau a Euskadi i ha demanat als ciutadans que s'uneixin en "el nou crit d'Euskadi" contra ETA i a favor de la pau a través de les concentracions davant les institucions i la manifestació a Bilbao.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona