Política

ICV amenaça d'oposar-se la llei d'acompanyament als pressupostos de la Generalitat per l'impost de successions

Els ecosocialistes insten els socis de govern a tancar un acord abans de dimecres, quan es tanca el termini d'esmenes al Parlament

ICV-EUiA ha anunciat la presentació, aquest dimecres i en solitari, d'una esmena a la llei d'acompanyament als pressupostos de la Generalitat per al 2010 amb una proposta de reforma de l'impost de successions ben diferent de la que han pactat PSC i ERC, els seus socis de govern.

La portaveu d'Iniciativa, Laia Ortiz, ha afirmat aquest dilluns que veu molt difícil d'arribar a un acord amb els seus socis de govern en menys de 48 hores perquè no s'ha avançat en la negociació des de la reunió que va tenir lloc el passat divendres. Ortiz ha reiterat que no han rebut cap contraproposta per part del PSC ni ERC.

Aquest dimecres finalitza el termini per presentar esmenes a la llei de mesures fiscals i financeres, com es denomina la llei d'acompanyament del pressupost de la Generalitat, i encara no hi ha acord entre els socis de govern. En aquesta situació, es podria tornar a repetir la situació que va fer que ICV-EUiA votés diferent que els seus socis del PSC i ERC a la llei d'educació.

El conseller d'Interior i president d'ICV, Joan Saura, va deixar ben clar que rebutjarien aquesta reforma de l'impost si no es canviava. El conseller d'Economia, Antoni Castells, per la seva banda, va avisar els ecosocialistes que no es podia "desnaturalitzar" la proposta que Economia ha fet als partits que formen part del govern.

ICV aposta per eximir de l'impost els patrimonis de fins a 250.000 euros, enlloc dels 18.000 actuals, que s'heretin entre cònjuges. La proposta és ben diferent de la del departament d'Economia i ERC, que van pactar suprimir l'impost a herències fins a 500.000 euros entre cònjuges.

En la proposta d'Iniciativa, el límit exempt de l'impost quedarà en 200.000 euros entre pares i fills, mentre que el que proposen Economia i ERC el xifren en 400.000 euros. Actualment és de 18.000 euros. En el cas dels fills menors de 21 anys, la proposta dels ecosocialistes situa el límit exempt de l'impost en 200.000 euros, i s'hi sumen 33.000 euros per any de menys.

Pel que fa a la resta de descendents el límit exempt de l'impost ICV vol situar-lo fins als 100.000 euros, mentre que Economia proposa 200.000 euros. Pel que fa a ascendents, ICV aposta per eximir de l'impost els patrimonis de fins a 50.000 euros, mentre Economia i ERC aposten per 100.000 euros. En tots aquests casos anteriors, s'aplica la reducció per empresa familiar o d'habitatge, que arriben al 50%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona