Política

De la Vega garanteix l'ensenyament del castellà a Catalunya

La vicepresidenta espanyola anuncia que parlarà amb la Generalitat per aclarir la retallada de la tercera hora de castellà fixada per la LEC. Calma els ànims de la premsa madrilenya demanant "prudència" en la interpretació de la nova llei d'educació

La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, ha restat transcendència aquest divendres a la controvèrsia sobre la nova Llei d'Educació de Catalunya, aprovada inicialment en comissió al Parlament de Catalunya i que deixa sense efecte el decret de la tercera hora de castellà.

La notícia ha fet saltar les alarmes a la premsa madrilenya -el diari El Mundo obre la portada d'aquest divendres anunciant que "Catalunya es declara independent d'Espanya en matèria d'ensenyament" i El País també dedica una plana a l'afer-, i De la Vega ha volgut calmar els ànims avui després del consell de ministres. La seva manera de fer-ho ha estat demanar "prudència" a l'hora de valorar la LEC i anunciar que el seu executiu estudiarà el text i obrirà un procés de "diàleg" amb la Generalitat.

En tot cas ha volgut deixar clar que "l'ensenyament del castellà està i estarà garantit a Catalunya i a la resta de les comunitats autònomes", i ha recordat que l'aprenentatge del castellà "a vegades fins i tot és més elevat en els territoris que tenen llengües cooficials".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.