Política

Ferran Mascarell demana al catalanisme que se centri a “esgarrapar Estat”

L'esconseller evita pronunciar-se sobre la conveniència d’una manifestació preventiva

L’exconseller socialista de Cultura Ferran Mascarell ha reclamat als partits catalans que centrin el debat polític en quines vies té Catalunya per incrementar l’autogovern, i que aparquin la polèmica sobre la data d’una manifestació contra la sentència del TC.

“El catalanisme polític hauria d’estar discutint a hores d’ara quins són els punts que té en contra per esgarrapar Estat, per obtenir més Estat, i no pas discutir si la manifestació s’ha de fer el dia abans o després de la sentència”, ha assegurat Mascarell des de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), on ha intervingut en un debat sobre les relacions entre Catalunya i Espanya juntament amb l’expresident Pasqual Maragall, que ha donat suport a la manifestació preventiva proposada per Carod-Rovira, i Xavier Rubert de Ventós.

A parer de l’exconseller, hi ha dues vies perquè Catalunya sigui Estat: “Seguint la línia del que és Europa, o convenint un Estat espanyol que sigui beneficiós per als catalans”. I si aquest Estat no és convenient per als catalans, conclou, “tots serem independentistes, no per definició, però si en termes pràctics”.

En aquest sentit, Mascarell ha remarcat que “no val la pena plantejar-se la divisió dels catalans entre els que són federalistes i els que són independentistes, perquè el que necessiten tots i cadascun dels catalans és Estat”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.