Política

C's culpa UPiD, Robles i Domingo dels resultats i ells reclamen la dimissió de Rivera

La coalició Libertas no ha obtingut cap escó en les europees

La direcció de Ciutadans ha atribuït els resultats obtinguts en les eleccions europees, només 6.981 vots a Catalunya, un 0,36% del total, a l'estratègia "premeditada" encapçalada pels diputats José Domingo i Antonio Robles, que tindria com a objectiu "acabar amb el projecte" de C's i deixar "l'espai lliure" per al partit de Rosa Díez, Unió Progrés i Democràcia.

Per la seva banda, tant Robles com Domingo han considerat un "disbarat" aquestes acusacions i han reclamat la dimissió del president del partit, Albert Rivera, després d'aquests resultats "grotescos" i després del seguit d'errors dels darrers mesos, segons ha dit Domingo, que ha apostat per una coalició electoral amb UPiD.

El portaveu de Ciutadans, Jordi Cañas, ha reconegut que el partit no ha obtingut els "resultats electorals desitjables", a causa, ha dit, de la "usurpació" del debat polític sobre Europa per part d'alguns partits polítics "encaparrats a utilitzar les eleccions en clau nacional", a causa també de la "dificultat d'accés" de Libertas –la coalició en la qual participaven i que no ha aconseguit cap escó– als mitjans de comunicació i, sobretot, a causa de "l'estratègia premeditada" de Domingo i Robles, que en plena precampanya van "abandonar" el partit i "un d'ells", Domingo, va "segrestar la seva acta de diputat".

Una actuació que Cañas ha emmarcat dins una "estratègia premeditada" per fer "esclatar" del tot en plena precampanya de les eleccions al Parlament català previstes per a l'any que ve,  "amb l'objectiu d'acabar amb el projecte".

Per Domingo, però, el problema és que Rivera "no ho ha pogut fer pitjor". El diputat creu que el president de C's "s'ha equivocat amb Libertas", "ha confós ideològicament l'electorat" i ha demostrat una actitud de "paranoia" contra UPiD. Antonio Robles s'ha expressat en el mateix sentit: "Si tingués un mínim de responsabilitat, si li importés aquest projecte, Rivera presentaria la dimissió", ha dit.

Respecte de les eleccions europees, Domingo s'ha mostrat "encantat" amb els mals resultats de Ciutadans, i ha assegurat que quan va decidir marxar del partit ja preveia aquesta possibilitat.

El panorama que han dibuixat a Catalunya les eleccions europees, en què el partit de Rosa Díez ha obtingut 15.649 vots, més del doble que el partit d'Albert Rivera, demostra, segons Robles, que ha arribat el moment d'una "unitat d'acció" amb UPiD a través d'una coalició electoral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.