Política

Venda d’illes per resoldre la crisi grega

Dos diputats de la coalició de govern de Merkel proposen a Atenes que vengui terra deshabitada per eixugar el deute · La major part dels alemanys s’oposen a ajudar financerament Grècia

La greu situació econòmica que viu Grècia ha posat els alemanys en estat d’alerta, fins al punt que la major part d’ells volen que s’expulsi aquest país de la zona euro si les circumstàncies ho aconsellen, i dues terceres parts, segons una enquesta recent, s’oposen a abocar diners al país hel·lènic en forma de crèdits. La idea més original per resoldre la crisi grega, però, ha vingut de part de dos diputats de la coalició de la cancellera, Angela Merkel. Josef Schlarmann, dirigent de la Unió Cristianodemòcrata (CDU), i el liberal Frank Schaeffler van proposar ahir a Atenes que es vengui algunes de les seves illes deshabitades per eixugar el deute.

“La cancellera no pot prometre ajudes a Grècia”, va dir Schaeffler al diari sensacionalista Bild en un notícia titulada Veneu-vos les illes, grecs arruïnats! I veneu-vos també l’Acròpolis! Segons el ministeri de Turisme grec, el país té prop de 6.000 illes, la major part deshabitades. I, segons el Bild, ja hi ha una empresa amb seu a Hamburg que està intentant vendre una illa deshabitada per 45 milions d’euros. De fet, no és el primer cop que diputats alemanys proposen a un país europeu que es vengui una illa. El 1993, alguns legisladors van suggerir a Espanya que Berlín podria comprar Mallorca.

Tot plegat ha enrarit la reunió que Merkel mantindrà avui a Berlín amb el primer ministre grec, Iorgos Papandreu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.