Política

La proclamació unilateral d'independència, objectiu principal de Reagrupament

La formació liderada per l'exconseller Joan Carretero presentarà dissabte que ve dia 3 d'octubre la seva ponència política a Barcelona.

La ponència política que Reagrupament preveu aprovar el proper dissabte dia 3 d'octubre a Barcelona té dos eixos principals, "la proclamació unilateral d'independència" per part del Parlament i la "regeneració democràtica de la política catalana", segons el document al qual ha tingut accés l'AVUI.cat.

La formació liderada per Joan Carretero treballarà per aconseguir la declaració unilateral d'independència a través d'una majoria de diputats que hi donin suport. Una fita que hauria de ser ratificada pels ciutadans de Catalunya mitjançant un referèndum i sota supervisió internacional. "Per aconseguir que l'Estat espanyol accepti aquesta celebració caldrà la pressió de la diplomàcia internacional, a més de la pressió popular catalana", especifica el text.

Ratlles que especifiquen les condicions externes i internes favorables a la independència, i on es parla que el procés serà "pacífic" i "sense pertorbacions econòmiques", ja que Catalunya té l'euro i això li permetria continuar formant part del mercat únic europeu.

Reagrupament també aposta per una regeneració de la política catalana, per exemple, limitant mandats i càrrecs i fent-ne públic els seus sous. Un sistema electoral basat en llistes obertes i el control i la despesa pública, són altres punts que es defensaran a la primera assemblea nacional de la formació.

El text, resultat del treball d'incorporació de moltes de les 204 esmenes presentades, també fa esment a la situació de la nació catalana dins l'Estat espanyol i dins d'Europa, a l'espoli fiscal, a "la minorització lingüística i identitària", a la globalització i a l'"asfíxia econòmica" catalana, entre d'altres.

Al congrés de dissabte al Palau de Congressos de Barcelona hi assistiran els 2.000 associats de la formació, que aprovaran el text i nomenaran una direcció. També hi estan convidades 70 personalitats del món sobiranista català, entre les quals hi ha el president del Barça, Joan Laporta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La llavor del PSC

Barcelona
Estats Units

Robert F. Kennedy Jr. suspèn la seva campanya i dona suport a Trump

Barcelona
Hongria

Un eurodiputat del Fidesz dimiteix després d’agredir una dona

Barcelona
política

La parella de Sílvia Paneque renuncia com el seu cap de gabinet després de la polèmica

barcelona
Amèrica Llatina

La fiscalia veneçolana cita González Urrutia per una investigació penal

Barcelona
Estat espanyol

Puente cessa dos alts càrrecs de Transports investigats en el cas Koldo

Barcelona
afganistan

Els talibans prohibeixen el so de la veu femenina en públic

barcelona
Veneçuela

La UE avisa que no reconeixerà la victòria de Maduro sense verificar les actes

Barcelona
Estat francès

Macron inicia les consultes amb els partits per nomenar el nou primer ministre

Barcelona