Política

Chaves diu que Puigcercós vol quedar com un "Superman"

El critica perquè creu que ERC es vol apropiar de la paternitat del nou finançament

El vicepresident tercer del govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, creu que el president d'ERC, Joan Puigcercós, està intentant aparèixer com el "Superman que ha arreglat" el sistema del finançament autonòmic per la "pressió" que ha exercit durant la negociació. "Però no és cert, ERC dóna suport a aquest sistema perquè és bo per a Catalunya i per al conjunt d'Espanya", ha sentenciat.

Chaves també ha denunciat la "incoherència" que, al seu parer, propugna el Partit Popular per "no donar suport" o abstenir-se en la ratificació del nou model de finançament autonòmic, però després "parar la mà per rebre els diners". "És el que faran", ha augurat respecte a la reunió prevista per a aquest dimecres a la tarda del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

Per això, ha demanat als dirigents populars que "es posin d'acord", perquè mentre el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, diu que el sistema afavorirà Catalunya i Andalusia, l'autonòmic, Javier Arenas, manté que "perjudica" la comunitat andalusa. A més, ha qüestionat les veus que el qualifiquen d'"insolidari" perquè, segons ell ha defensat, "quatre de cada cinc euros" van a parar a serveis socials com la sanitat o l'educació.

"Catalanofòbia" popular
Al seu parer, en la posició del PP hi ha "una mica de catalanofòbia", a pesar que amb el nou sistema hi "guanyaran" totes les regions. "És bo per a tots, no només per a Catalunya", ha indicat Chaves, el qual considera "de justícia" que una comunitat que ha vist augmentar la seva població també incrementi el seu finançament. Ha recordat que això passarà a la regió de Múrcia i a les comunitats de Madrid i València, totes governades pel PP.

En definitiva, l'actitud dels populars no respon, des del seu punt de vista, als interessos dels ciutadans sinó als del seu partit. "És una estratègia d'oposició", ha resumit, però també els ha advertit que la població "no els perdonarà" que no acceptin un model que destina més recursos a la prestació de serveis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTATS UNITS

Biden: “Sóc el candidat més qualificat per guanyar i per governar”

BARCELONA
política

Vox deixa el PP al País Valencià pels menors acollits

madrid

Orbán, l’aliat incòmode

Barcelona
Isaac Ramió
Alcalde de Sarrià de Ter (Poble Actiu Sarrià, PAS)

“El pla de sanejament inclou mesures correctores”

Sarrià de Ter
Cimera de l’OTAN

Zelenski veu “molt a prop” l’adhesió d’Ucraïna a l’Aliança

Barcelona
ESTATS UNITS

Els donants s’impacienten amb Biden i la seva resistència a plegar

BARCELONA
Guerra a Ucraïna

Washington i Berlín frustren un complot rus per matar un fabricant d’armes

Barcelona
judicial

Aguirre va denegar l’amnistia a Puigdemont obviant a la fiscalia

barcelona
Estat espanyol

Un informe de la UCO descarta la participació de Gómez en adjudicacions

Barcelona