Política

Núria Parlón, nova alcaldessa de Santa Coloma amb el vot del PSC

ICV-EUiA s'absté, CiU vota en blanc i el PP opta per la seva candidata. Centenars de persones escridassen al carrer la successió de Bartomeu Muñoz

Els regidors del PSC, amb majoria absoluta a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, han elegit aquest dimarts Núria Parlón, de 35 anys, com a alcaldessa de la població, mentre que els grups de l'oposició han marcat distàncies clarament amb el relleu de l'anterior alcalde, Bartomeu Muñoz, en presó preventiva per l'afer Pretòria. Mentrestant, al carrer hi ha hagut mostres de reprovació per part de grups de l'oposició i afectats per diverses operacions urbanístiques polèmiques del municipi.

Els quatre regidors d'ICV-EUiA s'han abstingut, mentre que el dos de CiU han votat en blanc i el PP ha optat per donar suport a la seva cap de llista, María del Carmen Sáez. Parlón era fins ara la novena tinent d'alcalde i era responsable de les àrees de ciutadania i serveis personals. També va ser candidata a les passades eleccions europees, en el tercer lloc per la llista del PSC i 24 en la candidatura conjunta del PSOE a nivell d'Estat, però no va ser elegida.

El relleu de Bartomeu Muñoz a l'alcaldia de Santa Coloma de Gramenet s'ha fet en dos plens municipals consecutius. El primer ha servit per rebre formalment les renúncies de Bartomeu Muñoz i de l'exregidor d'Urbanisme Manuel Dobarco, implicats en la presumpta trama de corrupció de l'operació Pretòria. En el segon ple, el consistori ha elegit Parlón, que es configura així com a opció dels socialistes per a les pròximes eleccions municipals.

El llocs que fins ara ocupaven Muñoz i Dobarco seran ocupats pels següents a la llista del PSC, Teresa Díaz i José Antonio Rodríguez, que aquest dimarts no han pogut prendre part en els plens perquè la junta electoral encara no havia proclamat la seva designació.

Protesta al carrer

Centenars de persones s'han concentrat a la tarda davant les portes de l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig al govern del consistori. Els manifestants han cridat tota mena de consignes; entre les més escoltades, "Parlón dimisión", "El PSC no serveix per a res", "Xoriços" i "Manuela, Fogué, nosaltres també".

La concentració l'organitzava una plataforma cívica que agrupa ciutadans contraris amb els plans urbanístics que volia impulsar Muñoz al municipi. Entre els afectats, els de la Serra de Marina i del barri de Can Zam. L'objectiu de la mobilització era reivindicar la dissolució de l'Ajuntament i que el seu dia a dia passi a estar controlat per una gestora fins a les eleccions municipals de 2011.

També han estat a la concentració, amb pancartes en les quals simulaven un enterrament, els veïns del nord de Singuerlín, un dels barris populars més poblats de Santa Coloma, que protestaven per un pla urbanístic que significarà l'expropiació de part dels seus habitatges per alçar nous blocs. Han exhibit cartells i han repartit octavilles en què asseguren que l'equip de govern socialista vol "matar en vida" el barri.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona