Política

El líder d’Esquerra justifica l’exclusió electoral de Carod per la necessitat de renovació

Puigcercós remarca que té “l’opció i el dret” d’escollir l’equip que l’acompanyarà

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, va admetre ahir que no comptarà amb Josep-Lluís Carod-Rovira per a les llistes a les eleccions al Parlament de l’any que ve i va justificar l’exclusió de l’actual vicepresident del govern per la necessitat de reflectir la “nova etapa” que ha iniciat el partit.

Puigcercós va afirmar que com a candidat té “l’opció i el dret” d’escollir l’equip que l’acompanya, però va lamentar que la seva decisió hagués transcendit. “No m’agrada ni volia explicar-ho públicament pel respecte que se li deu, ja que és el vicepresident del govern i ha de treballar amb tranquil·litat”, va dir en declaracions a TV3. Així, a primera hora del matí, Puigcercós confirmava la notícia que avançava ahir aquest diari, que desvelava que l’exclusió de Carod de la futura candidatura li havia estat comunicada per l’actual president d’Esquerra dimecres passat, en un dinar de tots dos.

Amb tot, el líder republicà va evitar confirmar si també descarta Carod per formar part d’un futur govern. Va insistir que compta amb ell “per a la política de partit” amb un “paper rellevant”, tot i que es va mostrar partidari de no parlar-ne fins després de les eleccions. Va recordar que “queda un any de legislatura i Carod té un paper molt important” a fer com a vicepresident.

Per Puigcercós, la decisió que Carod no figuri a les llistes es deu a la “renovació” i el “canvi generacional” que exigeix el partit. “Quan Carod va renunciar a les primàries, jo vaig donar per tancada la pugna al partit”, va afegir el líder republicà, al·ludint a la data del 16 d’abril passat en què es va oficialitzar el relleu.

Per la seva part, la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, va avalar la no continuïtat de Carod a les llistes, però va lamentar que se sabés a un any vista dels comicis. Al·ludint a l’entorn de Carod com a origen de la filtració, va afirmar que era “una falta de respecte a la figura del vicepresident i al treball que fa i que ha de seguir portant a terme”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona