Política

La PDD denuncia una campanya de boicot contra la manifestació sobiranista d'aquest dissabte

Les comissions d'organitzadors de consultes sobre la independència reben un correu anunciant el suposat canvi de data de la marxa. L'envia algun grup que suplanta l'entitat organitzadora de la protesta

La senyora monyus contra l'autodeterminació, i sense saber qui és la senyora monyus, que ha fet un enviament massiu de correus electrònics per anunciar un fals canvi de data de la marxa sobiranista organitzada per la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD) per a aquest dissabte a les sis de la tarda amb el lema Autodeterminació és democràcia.

L'enviament s'ha produït aquest divendres a la matinada, i es presenta com un text enviat suposadament per la mateixa PDD a moltes de les comissions locals organitzadores de consultes populars sobre la independència, públic objectiu de la manifestació. La carta adverteix en el títol: "Molt urgent! La manifestació prevista per demà dissabte 12 de juny s'aplaça [sic] una setmana i es farà el 19 de juny‏".

La resta del text, molt breu, al·lega que, davant la possibilitat que la sentència del TC sobre l'Estatut es produeixi en els pròxims dies, s'ajorna la marxa de protesta per fer-la coincidir, suposadament, amb la setmana en què ja s'haurà produït. I malgrat que no se sap quan serà això, fet que la carta no esmenta, es desplaça la convocatòria fins al dia 19.

Per la PDD l'únic objectiu d'aquest correu electrònic d'origen per ara desconegut és "boicotejar" la manifestació d'aquest dissabte, desmobilitzar els interessats a participar-hi fent-los equivocar de data. Per això, segons la portaveu de l'entitat Carme Forcadell, es plantegen presentar al jutjat una denúncia per suplantació d'identitat. Abans, però, volen recollir les dades de totes les adreces a les quals ha arribat. "És important aclarir si són adreces públiques o si són privades, perquè aleshores també hi entraria una possible denúncia per vulneració de la llei de protecció de dades", adverteix Forcadell. Fins ara, els consta que han rebut aquest avís fals comissions organitzadores de consultes de comarques diverses: Garrotxa (Olot), Maresme (Arenys i Calella), (Selva) Maçanet de la Selva, i les de les Terres de l'Ebre, però continuen arribant avisos a la PDD.

Per contrarestar l'efecte d'aquest correu electrònic, que creuen que han arribat a molts destinataris que encara no han contactat en la PDD, l'entitat ha publicat un text titulat Que no us prenguin el pèl a la seva web. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona